Teknoloji

Microsoft bağlanmış e-posta hesaplarını kaldırıyor, yerine takma isimleri sunuyor

Microsoft Hotmail ve Outlook.com için bağlı hesaplar özelliğini kaldırmayı planladığını duyurdu. 2006 yılında tanıtılan bağlanmış hesaplar desteği sayesinde kullanıcılar şifrelerini tekrar girmek zorunda kalmadan Microsoft hesapları arasında geçiş yapabiliyordu. Şirket takma isimlere teşvik etmek amacıyla bu özelliği birkaç ay içinde kaldıracak.

hotmail-outlook-180613

Takma isimler için birden fazla e-posta adresini yönetmenin daha sağlam ve güvenli yolu tanımlaması yapan Microsof bağlanmış hesaplar özelliğini kullanıma sunduğundan beri çok şeyin değiştiğinin altını çizdi. Birçok kişinin, örneğin gereksiz e-postaları önlemek için birden fazla e-posta hesabına sahip olduğunu, e-posta iletilerini ayrı posta kutularına düşecek şekilde organize ettiğini, bir birincil hesaptan diğerine geçiş yaptıklarını kaydetti.

Sebebi ne olursa olsun, Microsoft kötü niyetli bilgisayar korsanlarının ikincil e-posta hesaplarını kullanarak birincil hesaplara erişmeye çalıştığını kaydetti. Bu nedenle bağlanmış hesaplar miadını doldurdu; kullanıcıların e-posta iletmesini ve tek bir hesaba bağlı birden fazla e-posta adresine sahip olmasını mümkün kılan takma isimlerin ise daha güvenli olduğunu kaydetti.

Microsoft son yıllarda güvenliği artırmak için sıkı şekilde çalışıyor. Geçtiğimiz nisan ayında çift aşamalı kimlik doğrulama sistemini tanıtan şirket, isteğe bağlı olan bu özellik kapsamında kullanıcıların hesaplarına erişim sırasında iki parça bilgiyi girmelerini zorunlu kılmıştı. Aslında birçok popüler teknoloji şirketi son zamanlarda çift aşamalı kimlik doğrulama sistemine geçiş yapıyor. Korsanların kendilerini hedef alması da bu geçiş sürecini hızlandırıyor.

Microsoft bir takma ismi taşıma gibi bir imkanı da geliştirmek için çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar e-posta adreslerini ve e-postalarını bir hesaptan diğerine taşıyabilecek. Microsoft bununla ilgili detaylı açıklamayı yakın gelecekte yapacak.

Microsoft Hesabı sahipleri önümüzdeki günlerde takma isimlerini nasıl alacaklarına dair e-posta iletileri almaya başlayacak. Bağlanmış hesap sahipleri de hesaplarına girdiklerinde bildirim mesajlarıyla karşılaşacak. Şirket bağlanmış hesaplar arasındaki bağlantıların kaldırılması işlemine temmuz sonu başlamayı planlıyor.

İlgili >> Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER