Eğlence

Microsoft Angry Birds’ü “yanlışlıkla” Windows Phone 7’de göstermiş

Windows Phone 7’nin reklam fotoğrafında özellikle iPhone’da oldukça popüler olan Angry Birds oyununun ikonunun kullanılmış olması bu oyunun Microsoft’un akıllı telefonlarına da geleceği beklentisini doğurmuştu. Ancak Angry Birds’ü geliştiren yazılımcılar Twitter üzerinden mesaj yayınlayarak bu platformla ilgili bir çalışma yapmadıkları şeklinde bir açıklama yapmışlardı. Microsoft’un sözcüleri de TechFlash’a yaptıkları açıklamada söz konusu görüntünün bir hata olduğunu kabul ettiler. Yayınlanan açıklamada ilgili bilginin Microsoft’un web sitesine yanlışlıkla konulduğu ve daha sonra kaldırıldığı belirtildi.

Aslında Microsoft’un Windows Phone 7’yi daha fazla uygulama yükleme imkânına sahip olan iPhone ve Android kullanıcılarına cazip kılmak için Angry Birds geliştiricisi Rovio gibi şirketlere ihtiyacı olacak. Rovio Microsoft’tan heyecan duymamışa benziyor, çünkü onlar “kendi fikir eserlerini sormadan kullananlardan hoşlanmıyor.”

Yine de, Rovio’nun Microsoft’a kapıları tamamen kapatmasını beklememek gerek. Microsoft ve Rovio’nun er ya da geç birlikte çalışacağını ve Angry Birds’ün de kendisini satın almayı bekleyecek Windows Phone 7 sahiplerine sunulacağını tahmine diyoruz. Nitekim Rovio daha sonra yayınladığı bir tweet’te Angry Birds’ün WP7 versiyonunu da yapabileceklerini, problemin bu olmadığını belirterek ilgili tüm platformları destekleyeceklerinin altını çizdi.

Angry Birds özellikle iPhone’da çok popüler olan bir oyun. Ayrıca bu oyunun Android, webOS ve bazı Nokia cihazlarında da çalışan versiyonları bulunuyor. Şu ana kadar 6.5 milyon kopyası satılan bu oyun bir uygulamanın başarısını gösteren en çarpıcı örtnekler arasında yer alıyor. Microsoft’un da bu oyunu Windows Phone 7 platformunda görmek istediği de gün gibi ortada.

İlgili – Twitter (@RovioMobile)
İlgili – TechFlash

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER