Teknoloji

Microsoft Android için başlatıcı uygulaması hazırlıyor

microsoft-arrow-launcher-beta-290715

Microsoft’un daha fazla platforma daha fazla uygulama sunma stratejisi sessiz sedasız şekilde yayınlanan yeni bir uygulamayla devam ediyor. Arrow Launcher Beta olarak adlandırılan, adından anlaşılacağı üzere beta aşamasında olan uygulama Android cihazları için ana ekran ve uygulama başlatma arayüzü işlevlerini sunuyor.

Arrow Launcher Beta üstündeki çalışmalar henüz bitmedi ve mobil dünyaya girişini özel bir Google+ grubu üzerinden ilgi duyan beta test kullanıcılarıyla yapıyor.

Başlatıcı uygulaması oldukça sade görünüyor, ana ekranda yer alan bir çift liste en son ve en sık kullanılan uygulamaları ayrı ayrı listeliyor. Ekranın alt kısmından yukarı sürükleme yapıldığında hızlı erişim sağlanabilen uygulamalar görüntüleniyor. Ayrıca bazı ayarlar ve geri bildirim seçeneklerini de burada görüyoruz.

Sağa sürükleme Notlar ve Anımsatıcılar sayfasını getiriyor, buradan yeni görevler eklemek veya anımsatıcılar programlamak mümkün oluyor. Sola sürüklemeyse en sık iletişim kurulan kişiler gösteriliyor. Ayrıca Bing tarafından sağlanan görüntülerle duvar kağıtları günlük olarak değiştirilebiliyor.

Bir beta uygulamasından beklendiği gibi, Arrow Launcher bazı hatalar içeren bir uygulama. Bunları anlayışla karşılamak gerekiyor. Her ne olursa olsun, Microsoft’un rakip platformlara olan ilgisi ve giderek daha fazla uygulama çıkarması önemli ve bunu devam ettirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER