Teknoloji

Microsoft akıllı telefon kapaklarına ikinci ekran yerleştirmek istiyor

microsoft akilli telefon ikinci ekran

Akıllı telefonda ikinci bir ekrana sahip olma fikrine sıcak bakanlar, Microsoft’un yakında piyasaya sürebileceği bir ürünü ilginç bulabilir. WMPowerUser sitesinde yer alan habere göre, şirketin araştırma ekibi şu sıralarda daima açık ve düşük oranda güç tüketen ekranlar barındıran kapaklı kılıflar geliştirmek için çalışıyor.

Microsoft akıllı telefon için hazırladığı özel kapaklı kılıflarda ekran için muhtemelen E-Ink teknolojisinden faydalanacak. Söz konusu kapaklardaki ekranların eşlik ettikleri akıllı telefonlardaki ekranlar kadar büyük olması bekleniyor. Ekranların çeşitli senaryolarda oldukça kullanışlı olacağı düşünülüyor. QWERTY klavye işlevi de görmesi beklenen söz konusu ekranlar; detaylı olarak bildirim gösterme veya e-posta oluşturmaya yardım etme gibi işlemlerde kullanılabilir.

Çift ekranlı akıllı telefon denince akıllara gelen ilk isim YotaPhone oluyor. Rus üretici E-Ink ekran teknolojisinden faydalanarak akıllı telefonlarına ikinci bir ekran daha yerleştiriyor. YotaPhone cihazlarında ekran telefonun arkasına yerleştiriliyor. Microsoft’un fikri ise biraz daha farklı bir yerde duruyor. İkinci ekran kılıfın kapağına yerleştiriliyor.

Microsoft araştırma ekibinin ekranlı kılıfları gerçek ürünlere dönüştürmek adına Lumia ekibiyle yoğun görüşmeler yürüttüğü söyleniyor. Bu konseptin ne zaman kanlı canlı biçimde raflarda yerini alacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER