Manşetler

Microsoft akıllı telefon biriminde geniş kapsamlı işten çıkarmalar yapıyor

microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoftMicrosoft, cep telefonu birimini sattıktan bir hafta sonra, akıllı telefon donanım biriminde de düzenlemeye gittiğini ve bu süreç kapsamında 1850 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Şirketin CEO’su Satya Nadella, konuyla ilgili olarak yayınlanan açıklamada, telefon çalışmalarını farklılaştıkları noktaya; güvenlik, yönetilebilirlik ve Continuum yeteneğine değer veren kurumlara ve yine aynı unsurlara değer veren bireysel tüketicilere doğru kaydırdıklarına dikkat çekti. Cihazlar ve tüm mobil platformlarda işlev gören bulut servislerinde yenilikçi çalışmalara devam edeceklerini de vurguladı.

Bu hamleyle birlikte, eski Nokia çalışanı olan ve geçişten sonra merkezi Finlandiya’da bulunan Microsoft Mobile Oy çalışanı hâline gelen 1350 kişi işinden olacak. Bunun yanı sıra dünya çapında da 500 kişinin daha işten çıkarılacağı belirtiliyor. Microsoft bu şekilde 950 milyon dolarlık bir tasarruf gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Görünüşe göre Microsoft, yaklaşık üç yıl önce 7.1 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Nokia telefon birimi ile birlikte iyice yakınlaştığı telefon donanımlarıyla olan ilişkisini yeniden gözden geçiriyor. Nokia’nın telefon biriminin Microsoft çatısı altına girmesiyle birlikte 32 bin Nokia çalışanı şirket bünyesine katılmıştı. Redmond şirketinin kendi akıllı telefonlarını geliştirip üretme projesi beklenen sonucu vermedi, geçiş döneminden sonra çıkan Lumia telefonları genellikle giriş ve orta segmentte oldu, bunların satışları da parlak noktaya ulaşmadı.

Her ne kadar telefon donanımı bölümünde önemli kararlara imza atsa da, Microsoft’un telefonlara olan ilgisi geçmiş değil. Recode sitesi, Windows ve Cihazlar Grubu’ndan sorumlu idari başkan yardımcısı olarak görev yapan Terry Myerson’ın şirket çalışanlarına gönderdiği mesajı yayınladı. Bu notta şirketin mobil üzerinde çalışmaları sürdüreceği belirtiliyor. Ne var ki, gelecekte şirketin kendi üretimi herhangi bir akıllı telefon görüp görmeyeceğimiz konusunda herhangi bir ipucu vermiyor.

Bu arada Microsoft’un Surface markalı telefon hazırladığına dair söylentiler de giderek artıyor. Windows 10 Mobile ile çalışacak bu telefonun kurumsal kullanıcılara hitap edecek bir cihaz olacağı, gelecek yılın bahar aylarında geleceği söyleniyor. Surface hibrit bilgisayarlara gösterilen ilgi şirketi Surface markalı bir akıllı telefonun da benzer ilgiyle karşılaşacağı noktasında cesaretlendiriyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER