Teknoloji

Microsoft 3D yazıcınızı ağ üzerinden paylaşmanızı istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft 3d yaziciEski moda, klasik yazıcıları evdeki neredeyse tüm cihazlar üzerinden çalıştırmak mümkün. Ancak evin salonunda otururken uzaktaki bir odada bulunan 3D yazıcıyı kullanmak pek kolay değil. Bu konudan dertlenen azınlığın imdadına ise Microsoft yetişiyor.

Şu an için sadece Raspberry Pi’de kullanılabilen Windows 10 Core IoT uygulamasını bir süre önce yayınlayan Microsoft, 3D yazıcıya yerel ağdaki tüm Windows PC’ler üzerinden erişmeyi mümkün kılıyor. Bağlantının Ethernet veya Wi-Fi üzerinden sağlanması bu durumu değiştirmiyor. Bağlantı kurulduktan sonra 3D yazıcı ağdaki herhangi bir cihaz gibi çalışıyor ve kullanılan uygulamalar konusunda seçici olmaya gerek kalmıyor.

Windows 10 Core IoT uygulamasının ilk versiyonu 13 3D yazıcı için destek sunuyor. 3D baskı konusuyla ilgili olanlar için bu listede bulunan Ultimaker, Lulzbot, Makergear, Printrbot ve Prusa gibi üreticiler kulağa yabancı gelmeyecektir. Microsoft 3D yazıcı konusunda sunduğu desteğin kapsamını genişletmek adına kullanıcılardan gelen talepleri de değerlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER