Teknoloji

Microsoft 30 Eylülde San Francisco’da Windows 9 etkinliği düzenleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-30-eylul-etkinlik-davetiye-160914

Microsoft gelecek nesil Windows versiyonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirketin bu ayın sonunda bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyordu, buna yönelik bilgi kesinleşti. Microsoft 30 Eylül günü San Francisco’da bir Windows etkinliği düzenleyecek.

Yazılım üreticisi etkinlikle ilgili davetiyeleri e-posta yoluyla göndermeye başladı. Toplantıda Joe Belfiore ve Terry Myerson Windows’un geleceğine dair detayları paylaşacak. Etkinlik kurumsal ve ileri düzey Windows kullanıcılarını hedefleyecek.

Microsoft’un etkinlikte veya onun hemen sonrasında “Windows Teknik Önizleme” sürümünü yayınlaması bekleniyor. Böylelikle geliştiriciler ve kurumsal kullanıcılar şirketin yaptığı değişiklikleri değerlendirme fırsatı bulacak.

Windows Teknik Önizleme sürümüne ait ekran görüntüleri ve videolar bir süredir sızıyor. Bunlar sayesinde yeni bir Başlat menüsü, sanal masaüstü özelliği, Bildirim Merkezi gibi eklentilerin yolda olduğunu anlıyoruz. Bunun yanı sıra Microsoft’un masaüstü kullanıcı arayüzünde iyileştirmeler yaptığı, geleneksel ikonları daha yalın hâle getirdi, ayrıca Cortana entegrasyonu ve sanal masaüstü için görev çubuğuna bazı değişiklikler getirdiği görülüyor.

Windows Teknik Önizleme sürümüne işletim sisteminin gelecek yılın ilk yarısında planlanan final sürümünün çıkışına kadar düzenli aralıklarla güncellemeler getirilmesi bekleniyor. Anlaşılıyor ki, Microsoft masaüstünde daha fazla kullanıcı arayüzü değişikliği yapmayı planlıyor ve henüz yapılan bazı çalışmalar önizleme için hazır değil.

30 Eylül tarihinde yeni Windows sürümüyle ilgili gelişmeleri Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER