Eğlence

MHL destekli Samsung Galaxy S II’nin microUSB portu görüntü aktarımı da yapıyor

Samsung’un Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmış olduğu yepyeni Android akıllı telefonu Galaxy S II, MHL portu barındıran ilk akıllı telefon olma unvanını da ele geçirmiş durumda. 20o8 yılında mobil cihazlar için duyurulan Mobil Yüksek Çözünürlüklü video Bağlantı (Mobil High-Definition video Link) standardı aralarında Nokia, Samsung, Toshiba, Sony ve Silicon Image gibi büyükleri barındıran bir konsorsiyum tarafından tanıtılmıştı.

DisplayPort, mini-HDMI ya da Light Peak gibi yeni bir mobil bağlantı standardıyla karşı karşıyayız. Galaxy S II’nin altında yer alan microUSB girişi aslında MHL jakı görevini de görüyor. Galaxy S II’nin içindeki devre sayesinde USB veya MHL empedansı tanınıyor ve bu giriş USB veri aktarımı, USB üzerinden şarj ya da MHL üzerinden ses, görüntü aktarımı veya şarj gibi işlevleri yerine getiriyor. 5 telli micro-USB’den HDMI’ye kablo video ve sesi mevcut HDMI destekli ekranlara göndermeye imkân tanıyor. Ne yazık ki, eğer Galaxy S II ile TV arasına bir telefon şarj adaptörü yerleştirmezseniz TV’niz Galaxy S II’yi çalma esnasında şarj etmeyecektir. Bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkacak MHL destekli TV’leri beklerseniz şarj özelliğine de kavuşmuş olabilirsiniz.

Galaxy S II’yi MHL bağlantısı üzerinden TV’ye bağladıktan sonra TV’nizin HDMI-CEC uyumlu uzaktan kumandasını kullanarak Galaxy S II’nin medya arayüzünü kontrol etmeniz ve burada gezinmeniz de mümkün. Galaxy S II MHL destekli ilk cihaz olma özelliğini taşıyor, ancak bu yıl içinde yeni cihazların da çıkması bekleniyor. Bunlar sadece akıllı telefonlarla sınırlı kalmayacak, tabletler ve TV’lerde de bu özelliği göreceğiz.

İlgili – Engadget
İlgili – Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER