Manşetler

Distimo’nun istatistiklerine göre MessageMe Türkiye’de yoğun ilgi görüyor

Birkaç hafta önce App Store ve Google Play’de yayınlanan MessageMe uygulaması WhatsApp ve Facebook Messenger gibi seçeneklerin sıklıkla kullanıldığı SMS alternatifi haberleşme uygulamalarının en son örneği olmuştu. Uygulamanın kısa sürede dikkate değer bir popülarite yakalaması uygulama analiz şirketi Distimo’nun da dikkatini çekmişe benziyor. Şirketin blogunda yer alan bir yazıda MessageMe’nin App Store performansı irdeleniyor.

message-me-050413

MessageMe, yayınlanmasının hemen ardından ABD’de 40 bin günlük indirme sayısına ulaşmış. Sekiz gün sonra ise günlük indirme sayısı 4 bin seviyelerine kadar düşmüş. Ne var ki, İngiltere’de ABD’dekine göre çok farklı bir ilgi grafiği oluşmuş. ABD’de kullanıcı ilgisinin yüksek olduğu zaman aralığında İngiltere’de kullanıcı ilgisi yok denecek kadar az; neden sonra ABD’de ilgi azalınca İngiltere’deki indirme sayıları artışa geçiyor. 24 Mart tarihinde İngiltere’den yapılan indirmelerin sayısı günlük 85 bin rakamıyla en yüksek seviyeye ulaşmış. İngiltere’deki App Store indirmelerinde görülen bu eğri aslında Google Play üzerindeki indirmeler için de benzer şekildeymiş.

MessageMe'yi yükleyen Android kullanıcılarının ülke bazında dağılımı [Kaynak: Distimo]
MessageMe’yi yükleyen Android kullanıcılarının ülke bazında dağılımı [Kaynak: Distimo]
Apple App Store geneline bakıldığında MessageMe uygulamasının en çok indirildiği ülkelerin başında ABD ve İngiltere geliyor. Bu iki ülke toplam indirmelerin yüzde 50’sini oluşturuyor. Türkiye ve Suudi Arabistan ise ilginç şekilde bu ülkelerin ardından sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada geliyor. Android tarafındaysa durum daha ilginç; çünkü Distimo rakamlarına göre MessageMe Android uygulamasının en çok indirildiği ülke Türkiye. Türkiye’den yapılan indirmelerin genele oranı yüzde 35. ABD ve İngiltere ise ikinci ve üçüncü sırada geliyor.

İlgili >> Distimo Blog

İLGİLİ HABERLER