Ulaşım

Mercedes Tesla ile rekabet edecek modelini eylülde tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes teslaMercedes Tesla ile rekabet içine girmek istediğini sahip olduğu Tesla hisselerini satarak daha önce göstermişti. Bu rekabetin nasıl şekilleneceğini görmek içinse uzun süre beklemek gerekmeyecek. Motoring.com.au sitesine konuşan Mercedes yöneticisi David McCarthy, Tesla ile rekabete girecek elektrikli sedan otomobilin konsept versiyonunun eylül ayında görücüye çıkacağını belirtti. Söz konusu gösterimin Paris Otomobil Fuarı’ndan kısa bir süre önce gerçekleştirilebileceği öngörülüyor.

Otomobilin tüm özellikleri şu an için bilinmiyor. David McCarthy, kendisinin bile otomobili görmediğinin altını çiziyor. Otomobilin Tesla Model S ile aynı fiyat aralığı içinde bulunması ve benzer bir menzil sunması bekleniyor. Mercedes elektrikli aracının 2018’de yollarda boy göstermesini planlıyor. Daha önce yapılan açıklamalarda, otomobilin “tehlikeli derecede hızlı” olacağının ipuçları verilmişti.

Mercedes Tesla ile aynı sıkıntıları yaşamayacağını düşünüyor

McCarthy, Tesla’nın otomobilleri belirlenen zaman ve bütçe içinde üretme konusunda yaşadığı sıkıntıları Mercedes’in yaşamayacağına inanıyor. Mercedes yöneticisi, bu konuda şirketinin uzun yıllara dayanan tecrübesine güveniyor. Elektrikli sedan otomobilin “Tesla yok edicisi” olarak tanımlanmasına şüpheyle bakan McCarthy, Elon Musk ve ekibinin endişelenmek için geçerli nedenleri olduğunu kabul ediyor.

Mercedes’in devreye girmesiyle birlikte Tesla’nın odak noktasını daha uygun fiyatlı Model 3’ye kaydırması ihtimaller arasında yer alıyor. Mercedes de Smart markasıyla uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üretse de, bu otomobiller ana akımı yakalayamamıştı. Mercedes’in pek de dokunmadığı bir alana doğru genişlediği için Tesla, Alman üreticinin girişiminden pek de etkilenmeyebilir.

İLGİLİ HABERLER