Teknoloji

Meizu Pro 6s ile iPhone’lara olan benzerliği sürdürüyor

meizu pro 6s

meizu pro 6sMeizu, Çin’de düzenlediği bir etkinlikte Meizu Pro 6s Android telefonunu tanıttı. Meizu Pro 6 modelinin takipçisi olan Meizu Pro 6s, selefine çok benziyor. Bununla birlikte iPhone’a da çok benzediğini, hatta 3D Touch ekran bile barındırdığını söylemek gerekiyor.

Tek parça alüminyum gövdeye sahip olan Pro 6s’te 5.2 inç, 1080p ekran, on çekirdekli Helio X25 işlemci, Mali-T880MP4 GPU ve 4 GB RAM yer alıyor.

Telefonun önünde, tıpkı Pro 6 modelinde olduğu gibi 5 megapiksel selfie kamerası yer alıyor. Arkadaki kamera ise yükseltilmiş. Şimdi 12 megapiksel, IMX386 sensörlü ve f/2.0 diyafram açıklıklı bir kamera yer alıyor.

Pro 6’nın kamerasının sahip olduğu f/2.2 diyafram açıklık değerinden daha iyi bir diyafram değerine sahip olması ve aynı zamanda dört eksenli optik görüntü dengeleme sistemi sayesinde yeni cihaz daha parlak ve daha az bulanıklığın görüldüğü fotoğraflar çekilmesini sağlıyor. Bununla birlikte 10 LED’li çift renkli halka flaş, faz algılamalı ve lazer otomatik odak sistemi gibi selefinin özellikleri korunuyor.

meizu pro 6sTelefonun temel bileşenlerine baktığımızda ise 64 GB dahili hafıza ve 3600 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Pil kapasitesi önceki modele göre yüzde 20’ye yakın oranda artırılırken, depolama alanını genişletme imkanı bulunmuyor.

Meizu Pro 6s’te Android Marshmallow yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde Meizu’nun Flyme OS kullanıcı arayüzü de bulunuyor. Telefonun bugün itibarıyla Çin’de, 2699 yuan (yaklaşık 1251 TL) fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Telefonun bu taraflara gelip gelmediğini zamanla görmüş olacağız.

İLGİLİ HABERLER