Manşetler

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition en güçlü Ubuntu telefonu oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu-pro-5-ubuntu-edition-170216-1

Meizu, Ubuntu işletim sistemine yatırım yapmaya, güvenmeye devam ediyor. Geçen yıl MX4’ün Ubuntu versiyonunu çıkaran Çinli şirket, şimdi de Meizu Pro 5 Ubuntu Edition modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Böylelikle şimdiye kadar en iyi teknik özelliklere sahip Ubuntu telefonu da ortaya çıkmış oldu.

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition sayesinde, bu Linux platformuna meraklı kullanıcılar, bir başka telefona elle yükleme yapmadan, doğrudan kutudan çıkardıkları gibi Ubuntu mobil deneyimi yaşamaya başlayabilecekler.

Pro 5 Ubuntu Edition büyük bir cihaz, 5.7 inç AMOLED ekranı 1080p Full HD çözünürlüğe sahip. Ayrıca küçük bir parmak izi sensörü de bulunuyor. Telefonun içinde sekiz çekirdekli Samsung Exynos 7420 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB veya 4 GB RAM eşlik ediyor. RAM seçimine bağlı olarak 32 GB ya da 64 GB’lık depolama alanı seçenekleri de sunuluyor.

meizu-pro-5-ubuntu-edition-170216-12

Telefonun arkasında 21 megapiksel, önünde de selfie fotoğraflar ve video görüşmeleri için 5 megapiksel çözünürlüklü kamera var. 3050 mAh kapasiteli pil telefonu güçlendiriyor, Meizu’nun “mCharge” teknolojisi sayesinde de hızlı şarj imkanı veriliyor. Kısacası Meizu Pro 5’in Android Lollipop ile çalışan versiyonundaki teknik özellikler ve bileşenler, Ubuntu haricinde bu telefonda da bulunuyor.

Bu kadar güçlü bir Android telefon hiç şüphesiz Ubuntu fanlarının ilgisini çekecektir. Her ne olursa olsun, Ubuntu birkaç yıl önceki çıkışından bu yana hızlı şekilde ilerlemedi, daha çok profesyonel ve deneyimli kullanıcıların ilgisini çeken bir platform oldu. Ne var ki, Meizu’nun yeni bir telefon çıkarması, bu platforma olan ilginin devam ettiğini açık şekilde gösteriyor.

Canonical, BQ Aquaris M10 adlı tabletle en sonunda “Convergence”, yani “Yakınsama” olarak adlandırılan özelliği kullanmaya olanak sağlıyor. Bu sayede M10 tableti bir monitöre bağlayıp PC şeklinde kullanmak mümkün oluyor. Microsoft da benzer bir özelliği Windows 10 Mobile’da Continuum adıyla sunuyor. Canonical’ın söylediğine göre, Pro 5’te MHL çıkışı olmasa da, en son Ubuntu koduyla çalışıyor ve geleneksel masaüstü deneyimini sağlamak için yeterliliklere sahip. Ne var ki, Convergence özelliğinin nasıl sunulabileceği şu an için bilinmiyor.

meizu-pro-5-ubuntu-edition-170216-10

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition için ön siparişler önümüzdeki pazartesi gününden itibaren, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi boyunca alınacak. Canonical bu telefonun fiyatı hakkında ketum bir tavır takınıyor, ancak dünya çapındaki herkesin internet üzerinden bu telefonu satın alabileceğini söylüyor.

Önümüzdeki hafta MWC 2016 için Barselona’da olacağız. Meizu Pro 5 Ubuntu Edition da kesinlikle göz gezdireceğimiz ve ön incelemesini yapacağımız cihazlar arasında yer alacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: MWC 2016: Hangi şirket hangi yeni ürünler ile geliyor? Tahminler burada

İLGİLİ HABERLER