Teknoloji

Canonical üçüncü Ubuntu telefonu Meizu MX4’ü tanıttı

meizu-mx4-ubuntu-edition-240615

Ubuntu’yu akıllı telefonlara getirmek Canonical’ın iki yılını alsa da, şirket sonraki adımlarını daha hızlı atacak gibi gözüküyor. Haziran ayının başında duyurulan ikinci Ubuntu telefonu Aquaris E5 HD’nin ardından, üçüncü Ubuntu telefonu Meizu MX4 Ubuntu Edition da Avrupa pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Çinli üretici Meizu’nun geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu MX4’ün farklı bir versiyonu olan MX4 Ubuntu Edition’da Android’in yerini Canonical’ın ana ekran odaklı işletim sistemi alıyor. Meizu MX4 Ubuntu Edition ile önce “istekli” kitlenin ilgisini çekmek isteyen Canonical, butik satış sistemiyle de bu isteğini somut biçimde ortaya koyuyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Meizu MX4 İncelemesi [/quote_box_center]

Avrupa satış fiyatı 299 avro olarak belirlenen Meizu MX4 Ubuntu Edition, sadece Meizu’nun İngilizce web sitesi üzerinden satılılıyor. Canonical’ın mobilden sorumlu başkan yardımcısı Cristian Parrino, potansiyel alıcıların cihaz hakkında bilgi edinmek için interaktif bir origami duvarını tıklamaları gerektiğini ve duvara yapılacak her ziyaretin Meizu MX4 Ubuntu Edition’a sahip olmak için gerekli davetiye miktarına ulaşılmasına katkıda bulunacağını belirtti. Parrino davetiye sayısı konusunda kesin bilgi vermekten kaçınsa da, dileyen herkesin bir davetiye alabileceğini düşündüğünü dile getirdi.

Sıradışı ve yorucu satış taktikleri bir kenara bırakıldığında ise Meizu MX4’ün geçmiş Ubuntu telefonlarına göre somut bir ilerleme niteliği taşıdığı görülüyor. 1920 x 1152 piksel çözünürlüğünde 5.36 inç bir ekrana sahip olan akıllı telefonda 20.7 megapiksel arka kamera ve dört çekirdekli 1.7 GHz işlemci bulunuyor. Dahili depolama alanının 16 GB ile sınırlı olması ve microSD kart desteğinin bulunmaması ise Meizu MX4 Ubuntu Edition’ın cazibesini biraz olsun kaybetmesine neden oluyor.

İLGİLİ HABERLER