Teknoloji

Meizu M5 Note resmiyet kazandı: 5.5 inç ekran, Helio P10 işlemci

meizu m5 noteMeizu M5 Note, yoğun bir ön tanıtım döneminin ardından sonunda resmiyet kazandı. Cihaz, beklendiği gibi, güçlü bileşenleri düzgün ve standart bir kasanın içinde sunuyor.

M5 Note, 1920 x 1080p çözünürlüklü 5.5 inç kavisli bir ekrana sahip. Bu ekranın üstü 2.5D camla kaplı. Akıllı telefona gücünü MediaTek tarafından üretilen 1.8 GHz Helio P10 işlemci veriyor. Bu işlemciye baz modelde 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Bir üst versiyonda 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. M5 Note’un en gelişmiş modeli ise 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza yer alıyor. Akıllı telefonda çift yuvalı hibrit bir SIM tepsisi bulunuyor. Bu yuvalardan biri microSD kart yerleştirmek için de kullanılabiliyor.

Akıllı telefonun arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Otomatik odaklama özelliğine sahip bu kameraya çift renkli LED flaş eşlik ediyor. M5 Note’un önünde ise 5 megapiksel bir kamera yer alıyor. Parmak izi tarayıcıya sahip akıllı telefon enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilden alıyor.

Meizu M5 Note dört farklı renk seçeneğiyle geliyor

Meizu M5 Note kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkacak. Bu işletim sistemine Meizu’nun Flyme adını taşıyan kullanıcı arayüzü de eşlik edecek. Potansiyel müşteriler şampanya sarısı, gümüşi gri ve mavi renk seçenekleri arasından tercih yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER