Teknoloji

Meitu T8 hem özçekimleri hem de videoları güzelleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meitu t8Çin çıkışlı uygulama Meitu, özçekimleri güzelleştirme yeteneğiyle adından söz ettirmişti. Sadece bir uygulama geliştiricisi olmayan ve akıllı telefon da üreten şirket, aynı teknolojiyi Meitu T8 adını taşıyan akıllı telefonunda da potansiyel kullanıcılara sunuyor.

Meitu’nun yeni amiral gemisi T8’in ön kamerası, optik görüntü sabitleyicisi ve çift aşamalı otomatik odaklama özelliği barındırıyor. Söz konusu özelliklere sahip kameralara Samsung Galaxy S7 ve Asus ZenFone 3 Zoom gibi yüksek fiyatlı telefonlarda rastlanıyor. Telefonda bulunan Sihirli Yapay Zekâ Güzelleştirme isimli özellik, özçekimleri daha güzel hâle getirmek için kullanılıyor.

T8 de, tıpkı Meitu uygulaması gibi, aralarında deri rengi, yaş ve cinsiyet gibi karakteristik özellikleri belirleyebiliyor. Bu özelliklerin belirlenmesinin ardından fotoğrafın üzerinde otomatik olarak çeşitli düzenlemeler yapılıyor. Aynı işlemi grup fotoğraflarında da uygulayabilen telefon, kareye giren tüm yüzleri güzelleştiriyor.

Kırışıklıkları düzleştiren, dişleri düzelten, cildi parlatan, göz altı halkalarını aydınlatan ve filtre uygulayan telefon, aynı işlemleri videolarda da yapabiliyor. Bu da T8’i potansiyel rakiplerinden daha farklı bir noktada konumlandırıyor.

LeEco, Lenovo ve Oppo gibi diğer Çinli akıllı telefon üreticileri de çeşitli selfie hileleri barındıran cihazlara sahip. Ancak Meitu T8, çift piksel teknolojisi sayesinde DSLR seviyesinde kalite vadetmesi nedeniyle aradan sıyrılıyor.

Meitu T8 5.2 inç ekran ve 21 megapiksel arka kameraya sahip

Akıllı telefondaki 2.3 GHz işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 5.2 inç AMOLED ekran ve 21 megapiksel çözünürlüklü arka kamera da cihazın diğer bileşenleri arasında bulunuyor.

İlk etapta Meitu’nun internet sitesi üzerinden Çin’de satılan T8’in fiyat etiketinde 3299 yuan (1730 TL) yazıyor. Akıllı telefonun Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER