Manşetler

Meerkat canlı yayınları web sayfalarına eklemeye izin veriyor

meerkat-logo-270615

Meerkat özellikler bakımından Periscope’un bir adım önünde yer almayı sürdürüyor. Periscope web üzerinden yeniden oynatmaları mümkün hâle getirdikten sadece üç gün sonra Meerkat canlı yayınların web sayfalarına eklenmesine izin verdi. Yeni özellik dün itibarıyla Meerkat kullanıcılarına sunuldu.

Kullanıcılar üç farklı boyuttan birini seçebiliyor, kapak görseli yükleyebiliyor ve web sayfasına yerleştirilmiş oynatıcı üzerinde yorumlara izin verme veya engelleme imkanını ellerinde bulunduruyor. Eğer oynatıcıyı canlı yayın başlamadan önce yayınlarsanız, planlanmış Meerkat yayınının ne zaman başlayacağına dair bilgiler oynatıcı üzerinden paylaşılıyor. Eğer planlanmış bir Meerkat canlı yayını yoksa, önceki yayına dair istatistikler gösteriliyor. Henüz bir canlı yayın yapmamış yeni kullanıcılar ise oynatıcının temel profil bilgilerini gösterdiğini görecekler.

Ayrıca Meerkat 5 Temmuz tarihinde başlayacak Shark Week için Discovery Channel ile işbirliğine gittiğini duyurdu. Discovery Channel Meerkat’ın bu yeni özelliğini kullanarak onu tanıtmada yardımcı olacak, programlar için canlı anlatım ve sahne arkası görüntüleri Meerkat üzerinden aktaracak.

Twitter’ın canlı yayın servisi Periscope’un henüz web sayfalarına ekleme özelliği bulunmuyor, ancak Twitter’ın canlı yayın uygulamasının arkasındaki ekip çok yakında benzer bir özelliği eklemek için çalışmalarını sürdürüyordur. Periscope popülarite bakımından Meerkat’i geride bırakıyor olsa da, Meerkat atılımlar bakımından Periscope’un önünde hareket ederek rol kapmaya çalışıyor ve bundan vazgeçecek gibi görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER