Manşetler

MeeGo tabanlı Moorestown Redvale tablet inceleme altında – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel’in bugün Computex’te düzenlemiş olduğu basın toplantısında en çok ilgi çeken ürünlerden bir tanesi de MeeGo ile çalışan 10 inç’lik Moorestown Redvale tablet oldu.

Engadget tayfası basın toplantısı sonrasında ürün yöneticilerinin elinde dolaşan bu tableti inceleme fırsatı bulmuşlar. 2011 yılında piyasaya çıkacak bu tablet prototipinde şu an için yüklü olan “alfa-öncesi” MeeGo sürümü etkileyici.

MeeGo’nun tablet versiyonu netbook versiyonu ile aynı altyapıyı kullanıyor, ancak arayüzler tamamen birbirinden farklı. İşletim sisteminin iki temel alanı bulunuyor, basit ve panel modları… Basit modda temel uygulamalar yer alırken panel mod ise dikey panel serilerinden oluşuyor. Bu paneller resimlerle, sosyal ağ beslemeleriyle ve favori web siteleri listeleriyle özelleştirilebiliyor. Intel’in App Up mağaza uygulaması da tablete önceden yüklenmiş. Bu arada tabletlere özel ve çoklu dokunmatik uygulamalar geliştirmeye yönelik bir SDK Ağustos ayında çıkarılacakmış.

Donanım tarafına bakıldığında, 1.5 GHz’lik Moorestown yongası oldukça hızlı görünüyor, 720p video klibi düzgün bir şekilde oynatılıyor. 10 inç’lik Quanta Redvale tablet mükemmel bir şekilde ince ve hafif, ancak referans tasarımın ekranının görüş açıları biraz zayıf kalıyor. Dirençsel panelin dokunmalara, yakınlaştırma ve uzaklaştırma için yapılan çimdik hareketlerine verdiği tepki ise oldukça iyi. “Alfa öncesi” sürüm olmasına rağmen Engadget tayfası bu tabletten fazlasıyla etkilenmiş. Bu prototipin gerçek hayata geçmiş hâlini görmek için 2011 yılının başına kadar beklemeniz gerekecek.

İlgilenenler için Redvale tabletinin basın fotoğraflarından oluşan bir galeri aşağıda yer alıyor. Bu arada Engadget’ın objektifine yansıyan kareler de ilgili bağlantıda…

Galeri: Intel Moorestown Redvale tablet
[nggallery id=319]

Video: Intel Moorestown Redvale tablet

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER