Teknoloji

Medium yeni özellikleriyle kısa yazı paylaşılmasını destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

medium-100314

Twitter kurucuları Evan Williams ve Biz Stone’un imzasını taşıyan blog platformu Medium, özellikle uzun yazılar yazmayı sevenlerin beğenisini kazanmış durumda. Ancak Medium ekibi, uygulamanın hitap ettiği kitlenin sadece lafı uzatmayı sevenlerden ibaret olmasını istemiyor.

Blog servisi bu durumun önüne geçmek adına daha kısa yazı yazmayı sevenleri teşvik edecek özellikleri kullanıma sundu. Yeni satıriçi yazı editörü sayesinde Medium yazarlarının birkaç yüz kelimeyi hızlıca yazması mümkün hâle gelirken, platformda yapılan genel tasarım değişikliği de daha hızlı bir dolaşım imkanı sunuyor.

Medium’un ana ekranında beliren satıriçi yazı editörü sayesinde kullanıcılar akıllarına gelen fikirleri hızlıca paylaşabiliyor. Fikirlerini ifade etmek için geniş bir alana ihtiyaç duyanlar ise tek bir tıklamayla tam sayfa yazı ekranına yönlendiriliyor.

Kısa paylaşımlar Medium’un ana akışında da ön plana çıkarılıyor. Ana akışta tamamı görülmeyen paylaşımları da genişleterek ana akış üstünde okumak mümkün oluyor. Yine ana akış üzerinden makale tavsiyesi de yapılabiliyor.

Medium’da artık yazarlar makalelerine etiket de ekleyebilecek. Bu etiketleri kullanarak Medium’da arama da yapılabilecek. Böylelikle makale bulma sürecinin de ciddi ölçüde kolaylaşması bekleniyor.

Medium’u daha sosyal ve daha etkileşimli bir platform haline getiren bu yenilikler hemen kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER