Teknoloji

MasterPad Windows 7 ile 11.6 inç’lik IPS ekranı birleştiriyor

Pegatron tarafından geliştirilmiş olan ve henüz prototip aşamasında olan 14 mm’lik kalınlığa sahip MasterPad Steve Ballmer’ın arzu ettiği Windows 7 tabletlerinin somutlaşmış hâli gibi görünüyor.

11.6 inç’lik, 1366 x 768 çözünürlüklü IPS geniş ekrana sahip olan MasterPad 1.3 megapiksellik web kamerası, mikrofon, iki tane USB portu, bellek kartı okuyucusu, ivmeölçer, mini-HDMI portu, 3G bağlantı desteği barındrırken 32 GB ya da 64 GB’lık SSD seçenekleriyle geliyor. Tüm bu yüksek teknolojili donanımlar ise magnezyum ve alüminyum alaşım kasanın içine doldurulmuş durumda. 990 gram ağırlığındaki bu tabletin sadece iki hücreli bataryaya sahip olup 5 saatlik kullanım sunması ise birazcık hayalkırıklığı yaratıyor. Aynı hayalkırıklığı 1.66 GHz’lik Atom N450 işlemci için de geçerli. Ancak MasterPad’in 1080p video oynatma ve Flash desteğiyle geleceği konusunda söz veriliyor.

MasterPad İsrailli gazetecilerde oldukça fazla etki bırakmışa benziyor. Bu tabletin önümüzdeki aylarda bu ülkede satışa çıkması bekleniyor. Öte yandan Android’li bir versiyon için de çalışılıyormuş. İlgilenenler için MasterPad’in videosu aşağıda yer alıyor.

Video: Windows 7 ile çalışan tablet, MasterPad
<


İlgili – Ynet.co.il

İLGİLİ HABERLER