Teknoloji

MasterCard Selfie Pay ödeme sistemi Avrupa’ya geliyor

mastercard selfie payMasterCard, “Selfie Pay” olarak bilinen mobil kimlik doğrulama sistemini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Şirket, söz konusu sistemi şimdi bazı Avrupa pazarlarında kullanıma sunuyor. İlk olarak ABD, Kanada ve Hollanda’da testleri yürütülen MasterCard Selfie Pay, Avrupa’da Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İsveç, Macaristan ve Norveç’te kullanıma sunulacak. MasterCard’ın bu sıra dışı teknolojisi önümüzdeki yıl tüm dünyada kullanılabilir hâle gelecek.

Söz konusu teknoloji, uzun bir şifreyi girmek yerine parmak izi veya selfie ile kimlik doğrulaması yapma imkanını sağlıyor. Kullanıcılar MasterCard Identity Check uygulamasını indirdikten sonra bir fotoğraflarını çekiyor. Böylelikle yüzün dijital bir haritası oluşturuluyor. MasterCard sunucularında saklanan bu dijital haritadan kullanıcılar çevrim içi alışverişlerini sonlandırırken bir referans noktası olarak faydalanılıyor. Kullanıcının bir fotoğrafının yardımıyla sistemin etrafından dolaşmak isteyenlerin engellenmesi içinse her işlemin doğrulanmasından önce kullanıcıların gözlerini bir kez kırpması gerekiyor.

MasterCard Selfie Pay ile çevrim içi alışverişlerde ödeme süreci hızlanacak

MasterCard yeni sistemiyle çevrim içi alışverişlerde ödeme sürecinin “dramatik” ölçüde hızlanmasını öngörüyor. Şirket, bu yöntemle işlemlerin daha güvenli hâle geleceğini savunmayı da ihmal etmiyor.

İLGİLİ HABERLER