Teknoloji

MasterCard her aygıtı bir kredi kartına çevirmek istiyor

MasterCard her yeni cihazı bir kredi kartına dönüştürmek istiyor. Bunun için yeni bir program başlatan şirket teknoloji firmalarına akıllı anahtarlık, araba anahtarı veya fitness takipçisi gibi mağazalarda, akıllı telefonların Apple Pay ve Android gibi ödeme programlarıyla yaptıklarına benzer şekilde, kredi kartı ödemelerini gerçekleştirmeyi sağlayan ürünler tasarlamasına fırsat tanıyor.

MasterCard bu programa birkaç iş ortağıyla başlıyor ve bu iş ortakları ilk prototiplerini sergilemeye başladılar. GM MasterCard’ın kablosuz ödeme teknolojisinin eklendiği bir anahtarlık tasarladı. Ringly ise kendi akıllı anahtarlığını üretiyor. Nymi adlı üretici ise akıllı bileklik geliştirdi.

Hedef kredi kartı aracılığıyla yapılan ödemeleri mümkün olduğu kadar kolaylaştırmak. MasterCard kullanıcıların özel bir cihaz taşımak yerine ellerinde veya parmaklarında hazırda duran bir cihazla ödeme yapmalarının kolay ve pratik olacağını düşünüyor. Şirket gelecekte akıllı ve ağa bağlı giysilerle bile ödemelerin yapılabileceği bir geleceği hayal ediyor.

Şimdiye kadar, sadece Capital One üzerinden düzenlenmiş MasterCard kredi kartları bu küçük bağlı cihazlarda kullanılabilecek. Ancak MasterCard gelecekte daha fazla kartı ve üreticiyi bu sisteme dahil etmek istiyor. MasterCard’ın yeni ödeme sistemini kullanan ilk cihazlar gelecek yıl ABD’de çıkacak. Daha sonra diğer ülkelere de yayılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER