Teknoloji

Mark Zuckerberg web kamerasının üstünü bantlıyor

mark zuckerberg
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark zuckerbergFacebook’un sahibi olduğu Instagram, aylık kullanıcı sayısının 500 milyona ulaşmasını kutluyor. Bu kutlamalara katılan Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ın başarısından aldığı keyfi ortaya koyan bir fotoğraf paylaştı. Zuckerberg’in paylaştığı fotoğraftaki detaylar ise fazlasıyla dikkat çekiyor.

Fotoğrafta göze çarpan ilk unsur, Zuckerberg’in dizüstü bilgisayarının web kamerasını bantlaması oluyor. Bu bant, Facebook CEO’sunun hackerlar konusunda biraz “paranoyak” bir tavır içinde olduğunu gösteriyor. Zuckerberg, böylelikle meraklı gözlerin kameranın kontrolünü ele geçirerek kendisini izlemesini de engellemiş oluyor. Facebook kurucusunun dizüstü bilgisayardaki mikrofon girişini de kapatmış olması gözden kaçmıyor. Bu girişin nasıl kapatıldığı tam olarak anlaşılamasa da, bantlanmış olması muhtemel gözüküyor.

mark zuckerberg webcam bantFotoğrafın Zuckerberg’in masasının önünde çekilmemiş olabileceği ihtimali de akıllara geliyor. Ancak Facebook CEO’sunun geçtiğimiz yıl aynı kurulumun eşliğinde bir canlı yayın gerçekleştirmiş olması, masanın kendisine ait olması ihtimalini artırıyor.

Mark Zuckerberg güvenlik endişeleri konusunda yalnız değil

Mark Zuckerberg, bu tarz endişelerini gün yüzüne çıkaran ilk yüksek profilli kişi değil. FBI direktörü James Comey, geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir röportajda, dizüstü bilgisayarındaki bazı bileşenleri bantladığını belirtmişti. Comey, bu konuda dizüstü bilgisayarının kamerasını bantlayan “daha zeki bir kişi”den ilham aldığını dile getirmekten de kaçınmamıştı.

Usülsüz dinleme ve izleme faaliyetlerinin son zamanlarda artması göz önüne alınınca Comey ve Zuckerberg gibi göz önünde olan kişilerin bu tarz önlemler almasını doğal karşılamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER