Teknoloji

Mark Zuckerberg Oculus ile ilgili bir yeniliği duyuracak

mark zuckerberg oculusMark Zuckerberg Oculus Rift ve sanal gerçekliği oyunların ötesine taşımaya hazır gözüküyor. Facebook CEO’su kişisel hesabı üzerinden Oculus Rift taktığı bir fotoğrafı paylaştı. Zuckerberg fotoğrafa “Sanal gerçekliğe inşa ettiğimiz bir şeyi göstermeye hazırlanıyoruz.” notunu düştü. Facebook CEO’su söz konusu yeniliğin bugün gerçekleştirilecek Oculus Connect etkinliğinde duyurulacağını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Mark Zuckerberg Oculus ve sanal gerçeklik için eğlencenin ötesinde hedeflere sahip

Facebook CEO’su sanal gerçeklik için oyun ve eğlencenin ötesine geçen kullanım senaryolarının peşinde olduğunu daha önce yaptığı açıklamalarda ifade etmişti. Zuckerberg, 2014’ün mart ayında Facebook’un Oculus’u satın almasından sonra “Oculus’u pek çok şey için bir platforma dönüştürmek istiyoruz.” şeklinde konuşmuştu. Zuckerberg, sanal gerçeklik sayesinde insanların sevdikleriyle sınırsız alan ve deneyimleri de paylaşabilmesini hedeflediklerini de dile getirmişti.

Facebook bünyesinde Zuckerberg’in bahsettiği bu deneyimi gerçek kılmak için çalışan “Social VR” isimli bir ekip bulunuyor. Ekip, mevcut VR teknolojisiyle insanların nasıl birbirine bağlanabileceği ve birbirleriyle paylaşımda bulunabileceği konusunda çalışmalar yapıyor.

İLGİLİ HABERLER