Manşetler

Mark Zuckerberg: “iPad bir mobil cihaz değil”

Facebook’un bugün Türkiye’ye göre akşam saatlerinde düzenlemiş olduğu etkinliğin konusu sitenin mobil alandaki faaliyetleriyle ilgiliydi. Bazılarında Facebook’un bir iPad uygulaması çıkaracağına dair beklenti de mevcuttu, ancak görünüşe göre bu kişiler uzun bir süre beklemek zorundalar.

Mashable editörlerinden Ben Parr etkinlikte Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve mobilden sorumlu müdür yardımcısı Erik Tseng’e şirketin bir iPad uygulaması geliştirip geliştirmediğini, eğer çalışmalar yapılıyorsa bunun ne zaman yayınlanacağını sordu. Zuckerberg’in verdiği cevap oldukça ilginçti: “iPad mobil değil.”. Apple’ın kendisiyle aynı fikirde olmadığını söyleyen Parr’a bu sefer de “Üzgünüm.” şeklinde karşılık verdi. Daha sonra söz alan Tseng ise Facebook hâla tablet cihazlarla ilgili yaklaşımını ve stratejisini gözden geçirmekte olduğunu söyledi. Tabletlerin yeni bir tasarıma ve forma sahip olduğunu düşünen Tseng bu ürün segmentinin yeni bir yaklaşım gerektirdiğinin altını çizdi.

Öte yandan, Tseng Facebook’un ana sayfasına iPad üzerinden veya touch.facebook.com adresinden erişebileceğini de hatırlattı. Daha sonra mikrofonu tekrar eline alan Mark Zuckerberg Apple’a karşı hiçbir olumsuz düşüncesinin olmadığını ancak iPad’i iPhone veya Android ile aynı sınıfta görmediğini belirtti.

Özetleyecek olursak, Facebook’tan şu an için bir iPad uygulaması beklemeyin. Ancak şirketin tabletlere ciddi baktığı ve tabletlere özel bir Facebook versiyonu için çalışmakta olduğu apaçık bir şekilde ortada.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER