Teknoloji

Mark Zuckerberg: Bilgisayar oyunları çocukların yazılımcı olmasına yardım edebilir

mark zuckerberg
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark-zuckerberg-facebook-150115

Bilgisayar oyunlarının yazılımlarla ilgilenmeye başlamasında etkili olduğunu söyleyen Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, aynı reçetenin diğer çocuklara da uygulanabileceğini düşünüyor. Facebook’un Menlo Park’taki genel merkezinde düzenlenen bir soru-cevap etkinliğinde konuşan Zuckerberg; Oculus Rift, nefret söyleminin moderasyonu ve doğum günü kutlamasıyla ilgili soruları yanıtladı. Favori bilgisayar oyununun Civilization olduğunu söyleyen Facebook CEO’su, erken yaşta bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir olmanın teknolojiye olan ilgisini artırdığını belirtti.

Kendisi için çok sayıda oyun hazırladığını ve bunların berbat olduğunu dile getiren Mark Zuckerberg, yazılımcılığa bu oyunlar sayesinde adım attığını ifade etti. Zuckerberg, ebeveynlerin çocuklarının oynadığı video oyunlar nedeniyle endişe duymasının doğal olduğunu belirtirken; bu endişenin çocukların önünü kapatmaması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde oyun konusuna geri dönen Zuckerberg, oyunların Silikon Vadisi’nin çeşitlilik probleminin çözümünde etkili olabileceğini ve yeterince temsil edilmeyen bölgelerden gelen mühendislerin sayısını artırabileceğini öne sürdü.

Mark Zuckerberg, mühendisliğin gelişimi için herkesin teknoloji erişimi konusunda aynı imkanlara ve yeteneğe sahip olması gerektiğini belirtti. Mühendisliğin gelişimi konusunda bir şeyleri kurcalamanın önemine dikkat çeken Zuckerberg, tanıdığı en yetenekli mühendislerden bazılarının kendi kendilerini eğittiklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER