Teknoloji

Mark Zuckerberg 2015’teki kişisel mücadelesini kullanıcıların tavsiyelerine göre belirliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mark-zuckerberg-facebook-191212

Mark Zuckerberg her yılbaşı gelip çattığında kendisi için yeni yılda girişeceği bir mücadele belirliyor. Facebook’un kurucusunun bu kişisel mücadeleleri her yıl farklı bir hedefe ulaşmayı temel alıyor.

2009 yılında her gün kravat takmayı hedef olarak belirleyen Zuckerberg, 2011’de ise vejetaryen olmayı ya da sadece kendi öldürdüğü hayvanların etlerini yemeyi amaç olarak belirlemişti. 2010’da ise hedefi Mandarin Çincesi öğrenmek olmuştu. Facebook’un kurucusu bu girişiminin meyvelerini 2014 içinde Pekin’de gerçekleştirdiği mülakatta almış, oturumu Çince sürdürmüştü.

Zuckerberg 2015 hedefi için kitlelerin görüşlerine başvuruyor. Yılın son günü Facebook’taki hesabından herkese açık bir mesaj paylaşan kurucu, her yıl perspektifini genişletmek ve Facebook’taki işinin ötesinde dünyayla ilgili bir şeyler öğrenmek için bir mücadeleye giriştiğini kaydetti ve geçmişteki bazı mücadelelerini sıraladı. 2015’teki mücadelesini belirlemek için de Facebook kullanıcılarından görüşlerini belirtmelerini rica etti

Yazıyı hazırladığımız bu zamana kadar Zuckerberg’in paylaşımına 55 binin üstünde yorum bırakıldı. Popüler bazı tavsiyelerin arasında her ay başkaları tarafından seçilen yeni bir kitap okumak, hava nasıl olursa olsun her gün bir mil koşmak, bir müzik aleti çalmayı öğrenmek bulunuyor. Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek siz de Zuckerberg’e tavsiyelerinizi iletebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER