Teknoloji

Mailbox Mac uygulaması daha fazla beta kullanıcısına açılıyor

mailbox-app-mac-200814-1

Mailbox uygulaması mobilden masaüstüne geçişte önemli bir aşamaya geldi. Birkaç yıl önce iOS için çıkan ve zaman tasarrufu sağlayan akıllı bir e-posta uygulaması olarak yola çıkan Mailbox, dört ay önce Mac versiyonunu kısıtlı sayıda kullanıcıya beta olarak sunmuştu. Dropbox’ın sahibi olduğu girişim şimdi beta kullanıcı sayısını daha da artırıyor.

Servis internet üzerinden beta sürecine katılım için başvuru yapanlara Mac uygulamasına erişim izni vermeye başladı. Mailbox’ın Mac uygulamasının sunduğu özellikleri kullanmak isteyenler Mailbox web sitesi üzerinde yer alan formu doldurarak “betacoin” adı verilen nesne için talepte bulunabiliyor. Aslında Mailbox’ın Mac uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak uygulamanın kullanılabilmesi için “betacoin”e ihtiyaç duyuluyor. Bir “betacoin” edinip uygulamayı kurduktan sonra zaman içinde size tanınacak yeni “betacoin”lerle yeni arkadaşları uygulamaya davet etmeniz mümkün olacak. Şirket, beta için başvuru yapan tüm kullanıcılara final versiyon çıkmadan önce uygulamayı test etme fırsatı vereceği garantisini de verdi.

OS X Mavericks ve sonrasında çıkan sürümlerle uyumlu olan Mailbox uygulamasının sol kenarında iki adet bölme bulunuyor. Bunlardan bir tanesi klasör, taslak ve arşivleri gösterirken diğeri de gelen kutusunda veya açık olan herhangi bir klasördeki iletileri gösteriyor. En sağda yer alan ve büyük bir alan kaplayan bölmede de iletinin gösterimi yapılıyor. Mobil uygulamalardaki minimal görünümü masaüstünde de sunan uygulama aynı zamanda çeşitli hareketlerle kontrol imkanı da sağlıyor. Çeşitli kısayol tuşları sayesinde kullanım daha da kolaylaşıyor.

mailbox-app-mac-200814-2

Mailbox’ın önemli özellikleri arasında bir e-posta iletisinin telefonda, bilgisayar başına geçildiğinde okunacak şekilde yeniden anımsatılmasını sağlamak da bulunuyor. Bu sayede hareket hâlindeyken okunma fırsatı bulunamayan iletilerin daha geniş ve rahat bir zamanda okunması ve gerekirse cevaplanması mümkün oluyor.

Bir e-posta istemcisinin taslak yazma desteğinin bulunması şart ve Mailbox da hem masaüstü hem de mobil uygulamalarıyla (Android uygulamasına çok yakında gelecek) bunu karşılıyor. Ancak taslakların kullanılabilmesi için Dropbox hesabı kullanılıyor, çünkü bunlar bulut depolama alanında yer tutuyor.

Mailbox, Mac uygulamasının final versiyonunun ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi vermiyor. Bununla birlikte bunun çok da gecikmeyeceğini belirtmekten geri kalmıyor. Ancak şirket her şeyin hızlı şekilde gerçekleşmesinden çok düzgün işlemesini amaçlıyor, bundan dolayı acele etmiyor.

İLGİLİ HABERLER