Manşetler

Apple 15.4 inç Retina ekranlı yeni nesil MacBook Pro’yu duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Retina ekran barındıran yeni nesil MacBook Pro’yu duyurdu. MacBook serisi altında sunulan yeni bir üye olan bu dizüstü bilgisayarlar Apple’ın geleceğe bakışını gösteriyor. Bu modelde optik sürücü yok, bu sayede kalınlık 1.8 cm’ye iniyor. En önemli özelliği Retina ekran olan bu dizüstü bilgisayar 2880 x 1800 çözünürlüklü 15.4 inç ekran barındırıyor, ekranın piksel yoğunluğu 220 ppi. Yaklaşık 2 kg. ağırlıkta olan yeni nesil MacBook Pro Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en hafif Pro olma özelliğini de taşınıyor.

Tanıtımı gerçekleştiren Phil Schiller bu yeni ürünü şimdiye kadar yaptıkları en güzel bilgisayar olarak nitelendirdi. Dört çekirdekli Intel Core i5 veya i7 işlemci, 16 GB RAM ve NVIDIA Kepler GeForce GT650M GPU gibi teknik özellikler barındıran bu cihazda geleneksel sabit disk yerine flaş bellek bulunuyor ve 768 GB’ye kadar depolama alanı sunuluyor. Batarya ömrü 7 saate kadar çıkarken portlar arasında SD kart yuvası, HDMI, USB 3.0, iki adet Thunderbolt portu ve kulaklık jakı bulunuyor.

Diğer MacBook’lar gibi yeni nesil MacBook Pro da arkadan aydınlatmalı klavye ve çoklu dokunmatik trackpad barındırıyor. Ayrıca üründe iki adet mikrofon yer alıyor. Ürün bugün itibariyle yurtdışında piyasada olacak, fiyatı 2199 dolardan başlıyor. 2.3 GHz işlemcili versiyon bu fiyattan satılırken, 2.6 GHz işlemcili model de 2799 dolardan satılacak.

Apple OS X 10.7 Lion ve 10.8 Mountain Lion’da çalışacak uygulamaların 15 inç MacBook Pro Retina’da yer alan 2880 x 1800 çözünürlüklü ekranı destekleyeceğini de duyurdu. Buna göre işletim sistemi yüksek çözünürlüklü grafiklere uygun şekilde güncellendi, buna Mail, Safari, Aperture ve Final Cut Pro gibi uygulamalar da dahil. Ayrıca Apple üçüncü taraf uygulama geliştiricileriyle de Retina ekran desteği için işbirliği yapmakta. Bu bağlamda Adobe Photoshop ve AutoCAD de Retina desteğiyle gelecek. Diablo III’ün de Retina ekran uyumlu bir versiyonu çıkacak.

Apple WWDC 2012 açılış toplantısıyla ilgili detayları canlı anlatım sayfamızda bulabilirsiniz.

Galeri: MacBook Pro 15 inç Retina
[nggallery id=944]

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER