Teknoloji

Apple Ekim etkinliğinde üç yeni MacBook modeli tanıtacak

macbook

macbookApple 27 Ekim Perşembe akşamı gerçekleştireceği etkinliğin davetiyesinde yer verdiği “Yeniden Merhaba” sloganıyla ana gündem maddesinin Mac bilgisayarlar olacağını belli etmişti. Özellikle dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşan yeni MacBook Pro merakla bekleniyor. 9to5Mac sitesinin elde ettiği bazı Rus ticari marka başvuru belgeleri Apple’ın A1706, A1707 ve A1708 numaralı üç yeni model çıkaracağını işaret ediyor.

Ayrıca site, güvenilir sızıntıları ve tahminleriyle bilinen KGI’ya da atıfta bulunarak, Apple’ın Cupertino’da düzenleyeceği etkinlikte üç yeni MacBook modeli tanıtacağını öne sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Ekim etkinliği beklentileri: Yepyeni MacBook Pro ve diğerleri

Belgeler dizüstü bilgisaayrların teknik özellikleri veya diğer unsurları hakkında fazla bir detay vermiyor. Sadece varlıklarını doğrular nitelik taşıyor. Görünüşe göre tüm bu üç model duyurulduğu gün ön siparişe sunulacak. Hem Rus belgeleri hem de KGI’nin haberi yeni iMac’in veya 5K monitörün Apple’ın etkinliğinde duyurulmayacağını işaret ediyor. Bunların 2017 içinde çıktığını görebiliriz.

MacBook Pro en sonunda beklediği güncellemeyi alacak, çeşitli eklentilerle daha da zenginleşecek. Bunların arasında iyileştirilmiş dahili bileşenler, Touch ID parmak izi okuyucusu ve mevcut MacBook bilgisayarların klavyesinde bulunan hızlı fonksiyon tuşlarının yerine yerleştirilmiş OLED kestirme çubuğu da bulunuyor.

Yeni dizüstü bilgisayarların 13 inç ve 15 inç ekranlı versiyonları olacak, her birinde USB-C portları ve Thunderbolt 3 bulunacak. Ayrıca Apple’ın tıpkı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta olduğu gibi kulaklık jakını kaldırma ihtimali de bulunuyor.

Apple’ın yeni ürünleriyle ilgili detayları önümüzdeki perşembe akşamı öğrenmiş olacağız. Yeniliklerle en hızlı şekilde Teknoblog’da tanışacaksınız.

İLGİLİ HABERLER