EğlenceManşetler

MacBook Air Flash olmadan pille iki saat daha fazla çalışıyor

Apple’ın yeni MacBook Air’lara Flash eklentisini önceden yüklememesi ve bu noktada insiyatifi kullanıcılara bırakması suratların biraz olsun asılmasına neden olmuştu. Ancak Apple’ın neden böyle bir hamleye giriştiğini ve Adobe’nin ürününe neden bu kadar soğuk baktığını anlamamıza yardımcı olan bir kanıt ortaya çıktı.

Ars Technica’nın 11 inç’lik Air incelemesine göre bu cihazla, Flash eklentisini kullanmadan, yaklaşık 6 saatlik kesintisiz web gezintisi yapılabiliyor. Ancak Flash yüklendiğinde ve bilgisayara “eksiksiz web deneyimi” sağlandığında bu rakam 4 saate düşüyor. Adobe’nin yazılımı hareketli reklamları göstermek için CPU döngüleri kullanıyor, bu da güç gerektiren bir iş. Flash’ın olmadığı durumlarda ise aynı yerlerde sadece sabit bir görüntünün gösterilmesiyle yetiniliyordu.

Daha zengin bir web deneyiminin daha fazla özkaynak gerektirdiği su götürmez bir gerçek. Ancak bir dizüstü bilgisayarın çalışma süresinin üçte birini götürecek bir zenginliği ne kadar istersiniz ya da buna ne kadar ihtiyacınız var? Orası da tartışılır.

İlgili – Ars Technica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER