Teknoloji

Luxottica CEO’su Massimo Vian: Google Glass 2.0 üstünde çalışıyoruz

google-glass-explorer-deneyimleme-00002

Google geçtiğimiz şubat ayında Google Glass’ın sorumluluğunu Nest CEO’su Tony Fadell’e devretmiş, Fadell de Google Glass’ın tasarımını baştan aşağıya değiştirme sözü vermişti. Gelen son haberler, Fadell’in sözünü yerine getirmek için çalışmaya başladığını ortaya koyuyor.

İtalyan gözlük üreticisi Luxottica’nın CEO’su Massimo Vian, Google ile artırılmış gerçeklik gözlüğünün iki yeni versiyonu üstünde çalıştıklarını dile getirdi. Ray-Ban ve Oakley gibi popüler gözlük markalarını bünyesinde barındıran Luxottica, Google ile orijinal Glass’a çerçeve üretme konusunda birlikte çalışmıştı.

İnsanların Google Glass’ın ilk versiyonunu gördüklerini söyleyen Vian, şu anda ikinci versiyon üstünde çalıştıklarını belirtti. Üçüncü versiyon için hazırlık sürecinin de başladığını dile getiren Luxottica CEO’su, halihazırda üçüncü versiyonun tasarımı konusunda farklı fikirlerin bulunduğunun altını çizdi. Google Glass 2.0 yeni tasarımın yanı sıra, Intel işlemcisi barındırması sebebiyle selefinden farklı bir yerde konumlanıyor. Luxottica’nın Intel ile birlikte geliştirdiği bir diğer ürünün de 2016’da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER