Teknoloji

Microsoft Windows 10 yüklü iki gözde Lumia telefonu için çalışıyor

 

nokia-lumia-640-ve-lumia-640-xl-on-inceleme-20
Lumia 640 ve 640 XL MWC 2015’te tantılmıştı. Bu telefonlar Windows Phone 8.1 ile çalışıyor

Microsoft Windows 10 için iki adet üst sınıf Lumia telefonu üzerinde çalışıyor. Bunlardan bir tanesi Cityman adını taşıyor ve Talkman kod adlı diğer cihaz ile birlikte çalışmaları sürdürülüyor. Unleash the Phones sitesi Cityman ve Talkman ile ilgili ilk detayları paylaştı.

Görünüşe göre, Microsoft da Apple’ın yaklaşımını sergileyecek ve biri diğerinden daha büyük ekranlı iki amiral gemisi cihazla Windows 10’u karşılayacak. Ekranları dışında bu cihazlar aynı teknik özelliklere sahip olacak.

Cityman Windows 10 için gerçek anlamda amiral gemisi olacak. 5.7 inç QHD ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm işlemci, 3 GB RAM, 20 megapiksel arka kamera başlıca özellikler arasında yer alacak. Microsoft’un çıkarılabilir arka kapak kullanmayı, pil ve microSD kart yuvasını kapak arkasına gizleyeceği belirtiliyor. Bununla birlikte cihazın 32 GB dahili hafızası bulunacak. Cityman telefonu PC’ye dönüştürmeye olanak sağlayan Continuum telefon işlevini de destekleyecek, Microsoft telefonun bu işlevi en iyi şekilde yerine getirmesi için bazı ek donanımları da telefonla birlikte paket hâlinde sunmayı planlıyor.

Microsoft’un yakında çıkarmayı planladığı ikinci Lumia telefonu Talkman ise Cityman’dan biraz daha küçük ekranlı olacak. Bu telefonun 5.2 inç QHD ekran, altı çekirdekli Qualcomm işlemci, 3 GB RAM, 20 megapiksel kamera gibi özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Çoğu özellik Cityman’dekiyle aynı gözükmekle birlikte işlemci en büyük fark gibi görünüyor. Her iki telefonda da üç LED flaş var ve bunlar ortamın ışık ve renk koşullarına göre farklı renkte aydınlatma sağlayacak. Önde de 5 megapiksel kamera yer alacak.

 

Microsoft geçen hafta içinde Windows 10’un PC’ler için bu yaz yayınlanacağını açıklamıştı. Ancak işletim sisteminin telefon versiyonu daha sonraki bir tarihte gelecek. Her iki yeni Lumia telefonunun da bu yılın sonlarına doğru Windows 10 yüklü şekilde satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER