Teknoloji

Lumia 950 XL alana Lumia 950 hediye ediliyor

lumia 950 xl
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lumia 950 xlMicrosoft’un Lumia 950 ve Lumia 950 XL akıllı telefonları henüz tam anlamıyla Türkiye’de satışa sunulmuş olmasa da, altı aya yakın bir süredir yurt dışında satışı gerçekleştiriliyor. Ancak bu telefonun satışlar yazılım devinin beklediği gibi gitmiyor olmalı ki, şirket stokları eritmek amacıyla bir kampanya düzenliyor.

ABD’de 1 Mayıs tarihinden önce herhangi bir Microsoft Store’dan daha büyük ekranlı Lumia 950 XL’i SIM kilitsiz olarak satın alanlara Lumia 950 de hediye ediliyor. Böylelikle kullanıcılar 549 dolar gibi bir maliyetten tasarruf etmiş oluyor. Bu, amiral gemisi Windows 10 Mobile telefonları için sıra dışı bir kampanya olarak nitelendirilebilir.

Görünüşe göre Microsoft, zayıf giden satışlar ve başarılı olmayan pazarlama stratejisinin ardından elindeki Lumia cihazlarını temizlemek için böyle bir kampanya düzenliyor. Geçen hafta şirket geride kalan çeyrekte sadece 2.3 milyon Lumia cihazı sattığını açıklamış, geçen yılın aynı döneminde kaydedilen 8.6 milyonluk satış rakamının yüzde 73 gerisinde kalmıştı. Microsoft geçtiğimiz şubat ayında Lumia 650’yi duyurmuş ve bu telefon en son Lumia cihazı olarak nitelendirilmişti.

Windows Phone bu yıl Microsoft’un odak noktasında yer almıyor, bu nedenle şirketin mevcut stokları eritmesi ve birden fazla platformda çalışan yazılım ve servislere odaklanan stratejisi çok da mantıksız görünmüyor. Belki Microsoft Windows Phone’dan tamamen vazgeçmiş olmayabilir, ancak şirketin mobil stratejisini yeniden değerlendirdiği açık şekilde görülüyor.

İLGİLİ HABERLER