Teknoloji

Lucy Koh Apple aleyhine açılan mesaj engelleme davasını redetti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lucy koh

Apple ve Samsung arasındaki büyük tazminat bedelli patent ihlâl davalarının hakimi olarak ünlenen Lucy Koh, yine Cupertino merkezli şirketle ilgili bir şikayeti değerlendirdi. Koh, Apple’ın aleyhine açılması istenen bir davayı reddetti. Söz konusu davada teknoloji devi, iOS kullanıcılarından Android kullanıcılara giden kısa mesajlara müdahale etmek ve mesajların alıcıya ulaşmasını engellemekle suçlanıyor.

Koh, 2012’de de davacıların aleyhine bir karar vermiş ve davanın bir grup davasına dönüştürülme isteğini reddetmişti. Davacılar daha öncesinde iPhone kullanırken Android’e geçiş yaptıklarını ve iPhone kullanıcıları tarafından kendilerine art arda gönderilen kısa mesajların kendilerine iletilmediğini dile getirmişti. iMessage’ın o dönemde kısa mesajlar için bir “kara delik” olduğu iddiası, başka kişiler tarafından da paylaşılmıştı.

Cupertino merkezli şirket, 2014’ün kasım ayında bu sorunu ortadan kaldırmak için bir çözüm de yayınlamıştı. Şirketin söz konusu çözümü yayınlamasında, iPhone kullanıcılarından kısa mesaj alamadığını söyleyen Android kullanıcılarının isyanı fazlasıyla etkili olmuştu. Bu kullanıcıların önemli bir kısmının iOS’e dönüş yapmasının sorunun çözümünün gecikmesinde temel faktör olduğu söyleniyor.

Apple, davacılardan bazılarının davayı açana kadar iPhone’larını kullanmayı sürdürdüklerinin ortaya çıkmasının ardından hakim Koh’tan davayı reddetmesini talep etmişti.

İLGİLİ HABERLER