Teknoloji

LTE ve çift çekirdekli işlemci taşıyan Windows Phone cihazları yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mevcut Windows Phone cihazlarına baktığımızda bunların çift çekirdekli işlemci taşımadığını görüyoruz. Ancak bu durum tabii ki değişecek, ancak bunun için yazılım, yongaset ve bataryanın gereksinimlere karşılayacak hâle gelmesi gerek. AllThingsD’ye konuşan Microsoft akıllı telefon şefi Andy Lees çift çekirdekli ve ayrıca 4G LTE destekli Windows Phone modellerinin planda olduğunu belirtti.

Lees, Microsoft ve ortaklarının 4G desteğini bilinçli olarak beklettiğini, güç-performans dengesi kurulana kadar bu kararın hüküm süreceğini belirtti. Bununla birlikte, yönetici tek çekirdekli işlemci taşıyan cihazların çift çekirdekli rakiplerine meydan okuyacak derecede performans göstereceğine inanıyor. Yani, kullanıcıların sabırsızlanmasına gerek yok. Çift çekirdekli işlemciler özellikle Android cihazlarında oldukça yaygın. Apple’ın geçtiğimiz hafta duyurusunu yaptığı iPhone 4S’te de çift çekirdekli işlemci yer alıyor. Ne var ki, Microsoft’un Windows Phone Mango platformuyla çalışan cihazlarda tek çekirdekli işlemci yer almaya devam ediyor.

4G ile ilgili olarak Lee, ilk LTE telefonlarının büyük kasada ve bataryayla birlikte geldiğine dikkat çekti. Daha verimli yolları araştırmakta olduklarının ipucunu veren yönetici LTE tabanlı Windows Phone cihazlarının ne zaman geleceği konusunda ipucu vermedi. Windows Phone’un ilk sürümüyle Mango arasında geçen bir yıllık uzun süreyle ilgili olarak ise yazılım momentumunun bundan böyle daha hızlı olacağını müjdeledi. Microsoft’un önümüzdeki büyük sürüm için çalıştığı biliniyor, yine de Mango ile Windows Phone 8 arasında bir ara sürümün daha çıkarılması bekleniyor.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER