Teknoloji

Los Angeles metrosuna hücresel ağ ve Wi-Fi geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

los-angeles-metro-200115

Dünyanın önemli metropollerindeki metro ağları birer birer çağın gereksinimlerine uygun olarak hücresel ağ ve Wi-Fi desteği sunuyor. Bu topluluğa katılan en son metropol ise ABD’nin Los Angeles şehri oldu.

The Los Angeles Daily News gazetesinin haberine göre, şehrin ulaşım kurulu Los Angeles metrosuna hücresel servisleri ve Wi-Fi ağını getirecek çok aşamalı bir planı onayladı. Yıllarca süren inadın ardından Los Angeles metrosunda ilk güncellenecek hat ise Union Station ve Kuzey Hollywood arasında işleyen Kırmızı Hat olacak. The Los Angeles Daily News’e konuşan şehrin ulaşım sistemleri proje müdürü Robert Fischer, projenin ihalesinin iki yıl önce gerçekleştirildiğini, ancak güvenlik korkuları ve metronun radyo sistemlerine müdahale endişeleri nedeniyle projenin ertelendiğini belirtti.

Proje kapsamında ilk olarak Kırmızı Hat üstünde yer alan dört istasyona Wi-Fi ağı ve hücresel şebeke kurulacak. Daha sonra proje Altın Hat’ı da kapsamına alacak şekilde genişleyecek. İki yılda tamamlanması beklenen sürecin maliyetinin ise 800 bin dolar olması öngörülüyor.

ABD’de halihazırda New York, Boston, Washington D.C. gibi şehirlerde metroda Wi-Fi hizmeti sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER