Teknoloji

Londra polisi 2017 yazında vücut kamerası taşımaya başlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

londra polisi vucut kamerasiİngiltere’nin başkenti Londra’da görev yapan 22 binden fazla polis, önümüzdeki yazdan itibaren vücut kamerası taşımaya başlayacak. Yıllardır bu konuda çeşitli test ve denemeler gerçekleştiren teşkilat, kameralar sayesinde kurbanlar için adaletin daha hızlı biçimde sağlanabileceğine inanıyor.

Taser tarafından üretilen vücut kameraları, polis üniformasının ön kısmına yerleştirilecek ve manuel olarak aktive edilecek. Kameranın kayıtta olduğu üstünde yanan kırmızı ışık sayesinde anlaşılacak. Böylelikle polis etrafındakileri kayıtta olduğu konusunda bilgilendirmiş olacak. Kamera şarj ünitesine yerleştirildiğinde kaydettiği görüntüleri otomatik olarak polis sunucularına yükleyecek. Polisten görüntülerin saklanması yönünde bir talep gelmezse 31 günün ardından kayıtlar silinecek. Kameraya takılanlar veri koruma yasaları çerçevesinde görüntülerini izlemek için talepte bulunabilecek.

Londra polisi kameralar sayesinde insanların suçlarını daha kolay itiraf ettiklerine inanıyor

Londra Emniyet Müdürü Sir Bernard Hogan-Howe, her gün yaptıklarının kamuoyu tarafından görülebileceğini ve bunun iyi bir şey olduğuna inandığını dile getirdi. Olaylar kameraya kaydedildiğinde insanların suçlarını itiraf etmeye daha meyilli olduğunu söyleyen Hogan-Howe, bu sayede adaletin daha hızlı tecelli edeceğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER