Teknoloji

Logitech’ten sıradışı tasarıma sahip bir fare ve sunum kumandası: Logitech Cube

Logitech, Logitech Cube adını verdiği yeni faresini tanıttı. Avuç içine sığan bir kutu formunda gelen bu cihaz hem bir fare hem de kablosuz sunum kumandası olarak kullanılabiliyor. Masada dururken fare olarak işlev göre bu cihaz masadan aldığınız an ikinci işlevini yapmaya başlıyor. Cube’un üst yüzeyi dokunmaya hassas bir kaydırma tabakasıyla kaplı.

Sunum modundayken, Cube’a normal şekilde tutarken tıklandığında sunum içinde bir sonraki sayfaya geçiliyor. Ters yüz edilip tıklanması durumundaysa bir önceki sayfaya geri dönülüyor. Bu arada Logitech “pürüzsüz kaydırma” adını verdiği ve ekran üzerinde hareketi daha düzgün yapmaya olanak sağlayan bir eklenti de sunuyor.

Dahili lityum iyon batarya barındıran ve microUSB üzerinden şarj edilebilen bu cihazın üzerinde pratik bir güç butonu da yer alıyor. Bu sayede cihazı çantaya atarken açık unutma ihtimâli azalıyor. Logitech’in USB Unifying adı verilen alıcı aygıtıyla birlikte bilgisayar bağlantısını sağlayan Cube’a 25 metrelik menzil içinde yer alan altıya kadar bilgisayar aynı anda bağlanabiliyor.

Logitech Cube’un fiyatı yurtdışında 69.99$ olarak belirlenmiş.

İlgili – Logitech

İLGİLİ HABERLER