Teknoloji

Logitech Harmony Living Home setleriyle evlere tek noktadan kontrol

logitech-harmony-home-hub-190914

Logitech akıllı ev konseptine uygun yeni aksesuarlarıyla bu sistemlerin en önemli parçaları arasında yer almayı hedefliyor. Yeni kontrol merkezi ve kumanda aksesuarı sayesinde evdeki çeşitli ağa bağlı cihazların uzaktan kumanda edilmesi mümkün oluyor.

Harmony Living Home olarak adlandırılan seride üç farklı fiyat noktasında üç farklı sistem bulunuyor. Bir uygulama veya uzaktan kumanda kullanarak bir merkez aracılığıyla birden fazla ağa bağlı cihazın kurulumunu gerçekleştirmek, onlara komut göndermek ve sonuç olarak otomatikleşmiş evi kontrol etmek mümkün oluyor.

100 dolar yurt dışı fiyatına sahip olan Logitech Harmony Home Hub sistem içinde yer alan alıcı RF, IR, Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip, hem oturma odası hem de akıllı ev cihazlarını kontrol edebiliyor. Her ne kadar uzaktan kumanda içermese de, Logitech uygulaması sayesinde Harmony merkezini ve bağlı cihazları kontrol edebilirsiniz.

Bir sonraki ürün Harmony Home Control sistem 150 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulacak. Home Hub ile eşleştirilen uzaktan kumandası üzerinde kabaca 40 adet buton bulunuyor. Bu butonları evdeki çeşitli görevlere atamak mümkün. Geceleri kapıları kilitlemek, ışıkları söndürmek gibi işleri sadece bu uzaktan kumanda yardımıyla gerçekleştirmek imkan dahilinde oluyor.

Son olarak 350 dolarlık Harmony Ultimate Home sistemi içinde Home Hub ve 2.4 inç dokunmatik ekran ve 20’den fazla buton barındıran özel bir uzaktan kumanda geliyor. Uzaktan kumanda RF sinyalleri aracılığıyla Home Hub’a bağlanıyor ve Home Hub’dan yaklaşık 10 metre öteden onu kontrol edebiliyor.

Logitech’in yeni sistemleri Nest, SmartThings, Honeywell, Philips ve bunun gibi daha birçok şirketin ürettiği 270 binden fazla cihazı destekliyor. Her biri eylül ayı sonunda ABD ve Kanada’da piyasaya çıkacak. Sistemlerin diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağına dair şu anda net bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER