Teknoloji

Lodsys’ten iOS uygulama içi satış patent ihlâliyle ilgili yorumlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Normalde bir davacının dava sürecinde sessiz kalmasını bekleriz. Ancak bu sefer durum biraz farklı. İki gün önce size Lodsys adlı bir şirketin iOS uygulama geliştiricilerine göndermiş olduğu uyarı mektuplarını aktarmıştık. iOS uygulamalarındaki uygulama içi satış prosedürünün patentinin kendine ait olduğunu iddia eden şirket uygulama geliştiricilerini mahkemeye vermekle tehdit etmişti.

Gönderilen mektuplar ve çıkan haberler yazılımcılar ve destekçileri arasında olumsuz tepkilere neden oldu. Lodsys blogu üzerinden verdiği cevaplarla kendisine e-posta ile gelen tepkilere karşılık vermek istedi. Şirketin CEO’su Mark Small’ın belirttiğine göre gelen e-postalarda nefret dolu söylemler hatta ölüm tehditleri bile yer alıyormuş.

Lodsys blogunda paylaştığı içeriklerle konu hakkında kendine göre haklı olduğunu ortaya koymaya çalışırken ilginç bir talepte de bulunuyor. Şirket geçmişte, şu anda ve gelecekte uygulama içi satış işlevi aracılığıyla satış gerçekleştirecek uygulamaların bu yolla elde ettikleri gelirden yüzde 0.575 pay istiyor. Bu her bir yazılımcı için küçük kayıp olsa da, Lodsys için büyük ve önemli bir gelir kaynağı olabilir. Daha önce söylediğimiz gibi, Lodsys’in Apple’a meydan okumayıp da yazılım geliştiricilerini hedef alması oldukça manidar. Şirkete göre Apple’ın bu işte hiçbir günahı yok.

İlgili – Lodsys

İLGİLİ HABERLER