Teknoloji

Linus Torvalds Linux 4.5 kernel RC4 sürümünü Sevgililer Günü’nde yayınladı

linux kernel

Dün Sevgililer Günü’ydü ve bu gün Linux fanatikleri için ayrı bir anlam ifade ediyordu. Çünkü Linus Torvalds, bir süredir üstünde çalıştığı Linux 4.5 kernel için yeni bir RC, yani sürüm adayı versiyon yayınladı.

Linus Torvalds, Linux 4.5 kernel için yayınladığı üçüncü sürüm adayında işleri tahmin edilenden daha fazla şekilde değiştirmişti ve boyut olarak da beklenenden daha fazlaydı. Ancak bu dördüncü sürümde her şey yeteri kadar normal görünüyor. Linux 4.5 kernel RC4 sürümü RC3 sürümüyle hemen hemen aynı boyutta geliyor.

Linus Torvalds’a göre, Linux kernel 4.5 Release Candidate 4 sürümü üçte iki oranında güncellenmiş sürücülerle geliyor. Özellikle DRM, SCSI, ağ bağlantıları, ses, hedefleme, mimari gibi alanlarda hatırı sayılır güncellemeler bulunuyor. Buna ek olarak bazı kernel ve kripto değişiklikleri ve ağ katmanında yapılmış iyileştirmeler de görülüyor.

Linux aşıkları, merakla bekledikleri ve tam da Sevgililer Günü’nde kavuştukları Linux kernel 4.5 RC4 sürümünün kaynak dosyalarını aşağıdaki kaynak bağlantıdan indirebilirler. Her zaman olduğu gibi, bu RC4’ün sürüm adayı versiyonu, yani sürümden önce yayınlanan bir versiyon olduğunu, normal işlerinizi gördüğünüz makinelere yüklememeniz gerektiğini hatırlatırız. Linux kernel 4.5’in final versiyonunun Mart 2016’da çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER