Teknoloji

LINE video sohbet ve albüm özellikleriyle birlikte yeni gizlilik ayarlarına kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ülkemizde daha çok akıllı telefon uygulaması olarak tanınsa da, LINE aynı zamanda bilgisayar üzerinden de erişilebilen oldukça popüler bir haberleşme servisi. Bugüne kadar daha çok işin yazılı boyutunda kalan LINE, yeni özellikleriyle birlikte kullanıcıların dikkatini daha fazla çekmeye hazır gözüküyor. Söz konusu yeniliklerin arasında göze çarpan ilk özellik ise video aramalar oluyor.

line-video-sohbet-250913

Video sohbet özelliğiyle birlikte LINE kullanıcıları birbirleriyle iletişim kurmak için mesajlaşma dışında bir seçeneğe daha erişmiş oldu. LINE üzerinden gerçekleştirilen video sohbetlerde karşı tarafın görüntüsü tam ekranda verilirken, kullanıcıların kendi görüntüsü ekranın küçük bir bölümünde yer alıyor. Söz konusu video sohbet arayüzü aynı özelliği sunan diğer servislerle hemen hemen aynı olsa da, LINE da kullanıcının kendi görüntüsünü ekranın istediği herhangi bir yerine taşıyabiliyor. Dileyen kullanıcılar gelen görüntülü aramaları cevaplarken sadece ses seçeneğini de tercih edebiliyor. Bu durumda kullanıcının kamerası aktive edilmiyor. Görüntülü arama özelliği LINE’ın PC versiyonuna da eklenirken, PC ile mobil cihazlar arasında da bu aramalar yapılabiliyor.

Video sohbet esnasında kullanıcılar mesaj yazmaya devam edebilirken, ekstra gizlilik adına kamera ve mikrofon kapatılabiliyor. Güncellenmiş uygulama grup sohbetleri içinde tüm katılımcılar tarafından düzenlenebilen albümler oluşturmaya da imkan verirken, yeni bireysel gizlilik ayarlarını da kullanıma sunuyor.

İlgili >> LINE

İLGİLİ HABERLER