Manşetler

LG’nin yeni gözde Android telefonu sızan fotoğraflarla ortaya çıktı

LG’nin üzerinde çalışmaya devam ettiği yeni gözde Android telefonuna ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak Engadget tarafından yayınlanan fotoğraflar Optimus G’nin devamı olması beklenen cihazın daha yakından tanınmasını sağlıyor. Şirketin yeni gözde telefonuna Optimus G2 adını vermesi beklenirken, 7 Ağustosta düzenlenecek tanıtım etkinliğinin davetiyesi de bu ihtimali artırıyor.

lg-optimus-g2-100713

Engadget tarafından yayınlanan fotoğraflara bakıldığında Optimus G2’nin tasarım dili bakımından LG tarafından üretilen Nexus 4 ile bazı ortak noktalar taşıdığı görülüyor. Yuvarlak köşeler, uçtan uca uzanan ekran ve fiziki tuşların olmaması bu ortak noktalar arasında sıralanırken, cihazın arka kısmının Nexus 4’e kıyasla daha dik bir tasarıma sahip olması dikkat çekiyor. Engadget’ın haberine göre, 5.2 inç’lik 1080p ekranıyla Optimus G2 Nexus 4’e göre daha geniş bir alanı kaplıyor.

LG daha önce yaptığı açıklamada Optimus G’nin halefinin dört çekirdekli 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye sahip olacağını duyurmuştu. Engadget’ın isimsiz kaynağına göre bu işlemciye 2 GB RAM ve 13 megapiksel kamera eşlik edecek. Yayınlanan fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer noktaysa cihazın arka panelinde kameranın hemen altına yerleştirilen ses düğmesi. Telefonlarda arka panele düğme yerleştirmek pek sık görülen bir tercih olmadığı için LG’nin bu hareketi garipsense de Optimus G2’nin ayırt edici bir özellik kazandığı söylenebilir.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER