Teknoloji

LG’nin hedefi 2012’de Samsung’u geride bırakmak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg-logo-2LG hesaba katılması gereken bir güç olma yolunda kendisini geliştirmeyi sürdürüyor. Koreli Yohap Haber Ajansı’na göre cep telefonu üreticisinin yavaşlamaya da niyeti yok. LG’nin mobil bölümünün başında bulunan Ahn Seung-kwon Yohap ile gerçekleştirdiği röportajda şirketin geleceğe dair planları hakkında ipuçları verdi.

LG küresel cep telefonu pazarında pazar payı açısında şu anda üçüncü sırada. Hedef 2012’de bir basamak üste çıkmak. Bunun için önümüzde iki buçuk yıl var, Samsung’un arkasını kollaması gerekiyor. Bu yolın son çeyreğinde LG “Black Label” adını verdiği bir modeli piyasaya sürmeyi planlıyor, bu telefon iPhone’un rakipleri arasına katılacak. Ayrıca LG Prada markalı telefonun üçüncü iterasyonu için de çalışmaları sürdürüyor, ancak henüz kesin bir tarih verilmiyor. Akıllı telefonlar da şirketin özel bir ilgi alanı içerisinde, şu an özellikle Windows Mobile ve Android’e odaklanılmış durumda. Bu arada üst sınıf, lüks telefon serisi hazırlama planları da var. Toyota’nın Lexus’u ya da Nokia’nın Vertu’su gibi bir cihaz görebiliriz. Ancak bu adımın LG’nin sıçrayışına katkısı olacak mı? Bunu kestirmek güç.

Görünüşe göre LG’de hedefler yüksek tutuluyor. Telefonlarda süreklilik haline gelen kalite ise hedeflerin gerçekleşmesi hususunda insanlara güven veriyor. Ancak şirketin yenilikçilik adına biraz daha gayret etmesi gerekiyor. Eğer hedef Samsung’u geçmekse bu kesinlikle şart.

İlgili – Unwired View

  • The company plans to attack the ultra high end market with a new premium line of handsets ?similar to Toyota?s Lexus and Nokia?s Vertu?. We?re not sure how that will help LG in its quest for the number two spot in terms of market share but hey, at least BG will have a few more toys to play with.

Ok, deep breaths. LG clearly has its sights set high and the continued quality of the handsets it churns out is promising. At the same time, the manufacturer has yet to shine where innovation is concerned ? something it will certainly need to do if it plans to make a real run at passing Samsung for the number two spot. Sweating yet, Sammy?

İLGİLİ HABERLER