Manşetler

LG’nin 2014 model akıllı telefonlarında parmak izi okuyucusu bulunacak

Parmak izi okuyucularının akıllı telefonlardaki yeri giderek daha da sağlamlaşacak gibi görünüyor. LG de bu teknolojiyi cihazlarında kullanmayı planlıyor. Üstelik Güney Koreli ETNews’e göre, şirketin 2014 model telefonların tümünde parmak izi tanıma teknolojisine yer vermek gibi bir planı var.

lg-g2-inceleme-00033

Yayına göre iris teknolojisinin henüz gelişmemiş, karanlık odalarda verimli çalışmayan ve bunun gibi çeşitli olumsuz faktörlere sahip bir teknoloji olması sebebiyle LG de parmak izi okuyucusuna yöneliyor. Benzer şekilde Samsung’un da aynı nedenlerden dolayı iris tarama teknolojisine yeni amiral gemisinde yer vermeyeceği söyleniyordu.

LG’nin bu yıl çıkaracağı ilk cihazın LG G Pro 2 olacağı söyleniyor ve bu haberden yola çıkarak yeni Android telefonunda ek güvenlik donanımının yer alması beklenebilir. 5.9 inç Quad HD ekran barındıracağı söylenne bu cihaz gelecek ay Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde bekleniyor.

Mayıs ayında da Samsung’un Galaxy S5’iyle rekabet edecek LG G3 amiral gemisi telefonun çıkması bekleniyor. Bu telefonun da Quad HD ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 16 megapiksel arka kamera ve tahmin edeceğiniz üzere parmak izi okuyucusu barındıracağı söyleniyor.

Birkaç Motorola cihazını hesaba katmazsak, Apple iPhone 5s’in akıllı telefonlarda parmak izi tarama teknolojisini kullanan ilk cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcının ekran kilidini açması veya iTunes Store’dan yaptığı satın almaları doğrulaması için parmağını ana ekran tuşuna dokundurması yeterli oluyor. HTC de geçen yılın sonlarında çıkardığı HTC One Max’in arkasında parmak izi tarama alanına yer vermiş, benzer şekilde o da ekran kilidini parmak okutmayla açma imkanı sunmuştu.

Parmak izi okuyucusu sayesinde akıllı telefon kullanıcılarının ekran kilidini açması için elle parola girmesine gerek kalmıyor. Diğer üreticiler de bu kolaylığı müşterilerine sunmak için sıraya girmiş gibi görünüyor. Samsung ve LG gibi şirketlerin de Android telefonlarında bu teknolojiyi bekliyoruz.

LG’nin parmak izi okuyucusunu nereye koyacağı merak konusu olacak. LG G2 ile birlikte cihazın arkasına ayrı bir önem verilir olmuştu. Bu nedenle biz oyumuzu arkadan yana kullanıyoruz.

İlgili >> PhoneArena, ETNews

İLGİLİ HABERLER