Manşetler

LG Zero: 5 inç ekran, metal kasa ve dört çekirdekli 1.2 GHz işlemci

LG Zero

Samsung, üst sınıf akıllı telefonlarında metal kasaya geçiş yapmış olsa da, hem anavatanı Güney Kore’de hem de küresel pazarda en büyük rakiplerinden biri olan LG, henüz aynı geçişi kendi akıllı telefonlarına uygulayamamıştı. Geçtiğimiz eylül ayında duyurulan LG Class ile metal kasaya geçiş süreci başlasa da, cihazın Güney Kore’ye özgü kalması nedeniyle büyük bir heyecan oluşmamıştı. Şirket, yeni akıllı telefonunu yaklaşık üç ayın ardından LG Zero ismiyle diğer pazarlarda da satışa sunuyor. Donanımsal özelliklerin amiral gemisi telefonlardan bir hayli uzakta kalması ise Zero’ya ilişkin en can sıkıcı durum olarak göze çarpıyor.

Son zamanlarda pek çok akıllı telefon üreticisi rotasını metale çeviriyor. Genelde uygun fiyatlı cihazlar hazırlayan Çinli şirketler bile metal kasalı telefonlar geliştiriyor. Dolayısıyla LG’nin metale geçişi, zamanlaması uygun bir hamle niteliği taşıyor. Ancak LG Zero’nun üst sınıf görüntüsü ve orta sınıf donanımı arasındaki uyumsuzluk biraz hayal kırıklığı yaratıyor.

Cihazda dört çekirdekli 1.2 GHz Snapdragon işlemci bulunuyor. 5 inç ekran ise sadece 1280 x 720 piksel çözünürlük sunuyor. 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza, akıllı telefonun diğer önemli bileşenleri arasında bulunuyor. Kutusundan Android 5.1 Lollipop ile çıkacak olan telefonun Android 6.0 Marshmallow güncellemesini ne zaman alacağı konusunda ise bilgi verilmedi.

LG Zero’da, tıpkı LG G4’te olduğu gibi, 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera bulunuyor. LG G4’te bulunan kamera özelliklerinin ve uygulamaların büyük kısmının yeni akıllı telefonda da yer alacağı belirtilirken, manuel kamera kontrollerinden bahsedilmemesi dikkat çekiyor. Tamamen metal kasanın altında çıkarılamayan 2050 mAh kapasiteli pil bulunuyor. microSD kart girişi ise cihazın dahili depolama alanının genişletilmesini mümkün kılıyor.

LG Zero, küresel yolculuğuna bu hafta itibarıyla Tayvan’dan başlayacak. Bu yolculuk daha sonra Asya, Avrupa ve Latin Amerika’da devam edecek. Akıllı telefon altın ve gümüş renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Cihazın “çekici” bir fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtilse de, bu konuda kesin bir rakam paylaşılmadı. LG Class’ın satış fiyatını göz önüne alan kaynaklar, Zero’nun çoğu pazarda 350 doların altında bir fiyatla satılmasını öngörüyor.

İLGİLİ HABERLER