Manşetler

Bu LG’nin geliştirdiği yeni Google telefonu Nexus 5 olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-7-2013-inceleme-00018

Google 2013 sonunda çıkardığı amiral gemisi Android telefonu Nexus 5’in satışını geçtiğimiz aylarda durdurmuştu. Ancak Nexus 5’in yenilenmiş bir versiyonla yeniden hayatımıza girmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana Google’ın iki yeni Nexus telefonu için Huawei ve LG ile işbirliği yaptığı haberleri çıkıyor. 5.7 inç ekranlı cihazın Huawei tarafından, 5.2 inç modelin de LG tarafından üretileceği iddia ediliyor.

YouTube’un popüler teknoloji video yapımcılarından Marques Brownlee’nin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraf sayesinde LG’nin geliştirdiği Nexus 5’e yakından bakış atma fırsatı elde ediyoruz.

Fotoğrafta beyaz renkli bir Nexus cihazının arkası görülüyor. Alt tarafta üstünde LG’nin logosunu da taşıdığını düşündüğümüz küçük bir etiket bulunuyor. Bu, fotoğrafın gerçek olması hâlinde, karşımızdakinin Huawei’nin değil, LG’nin geliştirdiği Nexus telefonu olduğunu gösteriyor.

Üst tarafta kamera lens, hemen altında da parmak izi okuyucusu olduğu iddia edilen, kamerayla hemen hemen aynı boyuta sahip bir daire bulunuyor. Fotoğraftaki telefon, geçen hafta sonunda sızan LG Nexus 5 taslak görüntüleriyle örtüşüyor; yuvarlatılmış arka yüzey ve kasadan hafif dışarı sarkan kamera lensi fotoğraftaki cihazın dikkat çeken ayrıntılarından.

LG ve Huawei üretimi Nexus telefonlarının sonbaharda, Android M sürümünün resmi duyurusuyla aynı anda tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER