Teknoloji

LG’nin webOS TV’sinde Kartlar çoklu görev arayüzü de bulunacak

LG’nin 2014 yılında webOS işletim sistemli akıllı TV’lerini piyasaya sürmesi bekleniyor. İlk olarak 2009 yılında Palm tarafından çıkarılan akıllı telefonlar sayesinde tanıştığımız, daha sonra Palm’ın satın alınmasıyla birlikte HP çatısı altına giren webOS’in kaderi pek parlak olmamıştı.

hp-touchpad-webos-3-0-tablet

HP bu yılın başlarında webOS’i LG’ye sattığını açıklamış, LG de webOS’i akıllı TV’lerinde değerlendireceğini kaydetmişti. Ortaya çıkan çalışmalara göre LG, işletim sisteminin meşhur unsurlarından bir tanesi olan Kartlar arayüzünü korumaya devam edecek. Söz konusu kullanıcı arayüzü Apple, Google ve Microsoft’un mobil işletim sistemlerinde yer alan çoklu görev arayüzlerine ilham kaynaklığı etmişti.

webOS işletim sistemli TV’nin ocak ayındaki CES fuarında tanıtılması bekleniyor. Bu işletim sistemini çalıştıracak televizyonun 2.2 GHz çift çekirdekli işlemci ve 1.5 GB RAM barındıracağı söyleniyor. webOS Enyo tabanlı uygulamalar çalıştıracak televizyonda Kartlar arayüzü sayesinde uygulamalar arasında hızlı geçiş de sağlanabilecek.

LG’nin “oyunun kurallarını değiştirecek” diye tanımladığı akıllı TV ile ilgili fiyat ve piyasaya çıkış bilgilerini de ilerleyen aylarda almış olacağız.

İlgili >> Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER