Teknoloji

LG VMware ile birlikte Android telefonlarında sanallaştırma teknolojisini sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

VMware bir süredir tek bir akıllı telefonda birden fazla işletim sistemini çalıştırmak için kusursuz ve çekici bir sanallaştırma teknolojisi üzerinde çalışıyordu. Neyse ki şirket, bu çalışmasını kitlelerle buluşturmak için uygun bir ortak buldu: LG. Güney Kore’nin en büyük iki telefon üreticisinden biri olan ve 2011’de büyük bir Android atılımı yapmayı planlayan LG, kurumsal kullanıcıları hedefleyerek, gelecek yıl çıkaracağı telefon modellerinin bazılarına VMware’ın sanallaştırma teknolojisini ekleyecek. Başlangıç Android ile yapılacak, ancak pazarın talebine göre diğer platformlara da destek verilecek.

Cep telefonunuzda sanal da olsa ikinci bir işletim sistemi çalıştırmak kulağa çok da mantıklı gelmeyebilir, ancak VMware olaya biraz farklı açıdan bakıyor: Akıllı telefonlar son kullanıcılar arasında giderek fenomene dönüşürken, şirketlerin bilişim departmanları, çalışanlarını kendi telefonlarını bırakıp daha güvenli, yönetilebilir ve şirket tarafından tahsis edilen bir telefonu kullanmaya ikna etme konusunda zorlanıyor. Sanallaştırılmış kurulum sayesinde iş telefonu kişisel telefonun içinde bir uygulama gibi çalışabilecek. İki farklı telefon numarası ve bir sadece BT departmanındaki çalışanlar tarafından kontrol edilecek iş ortamı olmak üzere iki farklı ortam akıllı telefonlarda aynı anda bulunabilecek. Bu konsept uzun vadede çalışanların arzu ettikleri telefonu kullanmalarına olanak sağlayacak, şirketlerin yapması gereken tek şey ise o telefona WMware kurulumunu eklemek ve iş telefonunu entegre etmek olacak.

Aşağıdaki videoda WMware’ın sanallaştırma teknolojisini gösteren bir video yer alıyor. Ayrıca ilgili bağlantıda da konuyla ilgili basın bültenini bulabilirsiniz.

Video: VMware’ın Akıllı Telefonlara Özel Sanallaştırma Teknolojisi

İlgili – Engadget (Basın Bülteni)

İLGİLİ HABERLER