DosyaManşetler

10 soruda LG V20 özellikleri, bilmek istedikleriniz

lg v20 özellikleri

lg v20 özellikleriLG, yeni amiral gemisi Android telefonu V20’nin işaretlerini yaklaşık bir ay önce vermeye başlamıştı. Android 7.0 Nougat ile yüklü geleceği belirtilen telefonun kaliteli ses özelliklerine vurgu yapılmıştı. Bunun yanı sıra selefi gibi çift ekrana sahip olacağı, aynı zamanda çift kameralı sistem de barındıracağı söyleniyordu. Türkiye zaman dilimine göre gece saatlerinde gerçekleştirilen lansman toplantısıyla birlikte LG V20 nihayet resmiyet kazandı. Beklenen çoğu özellik de bu şekilde resmiyet kazandı.

LG V20 özellikleri ile ilgili en çok merak ettiğiniz noktaları, soruları ve cevaplarıyla birlikte bu yazıda derliyoruz. Bu sayede fazla zahmet etmeden, yazılar arasında kaybolmadan LG’nin yeni amiral gemisi Android telefonuyla ilgili tüm bilgileri elde edebilirsiniz.

LG V20’nin boyutları ve ağırlığı nedir?

lg v20 özellikleri
LG V20’nin üç farklı renk seçeneği bulunuyor.

LG V20 tasarım ve görünüm anlamında geçen yılın V serisi modeline göre dikkat çekici farklar içeriyor. Daha kavisli köşelere sahip olan telefonun ekran çerçevesi de daha da daraltılmış. Telefonun kalınlığının da yaklaşık 1 mm. azaltıldığına da dikkat çekmek gerekiyor. Böylelikle LG V20, selefine göre daha ergonomik bir telefon olduğu izlenimini veriyor.

LG V20’nin 159.7 x 78.1 x 7.6 mm.’lik boyutları ve 174 gr. ağırlığı bulunuyor. MIL-STD 810G standardına sahip olan bu telefon, üst ve alt kenarlarına yerleştirilmiş silikon polikarbon malzemesi sayesinde düşmelere karşı yüksek direnç taşıyor. Düşmelere ve şoklara karşı da yüksek dayanıklılık içeriyor. Telefonun arkası da alüminyumdan yapılmış bir kapakla kaplı durumda.

LG V20’nin ekran büyüklüğü ve çözünürlüğü nedir?

lg v20 özellikleri
LG V20’de de ikinci ekran mevcut.

LG V20’de de V10 gibi iki ekran bulunuyor. Ana ekran 5.7 inç büyüklüğe ve 1440 x 2560 piksel çözünürlüğe sahip. Ekran IPS LCD teknolojisine sahip.

Bildirimleri gösteren, favori uygulamalara, kısayollara erişim sunan ikinci ekran V20’de de bulunuyor. Bu ekran yine 2.1 inç büyüklüğe ve 160 x 1040 piksel çözünürlüğe sahip. Ancak yazıları daha büyük gösterirken parlaklığı ve kontrastı daha da artırılmış.

LG V20’nin işlemcisi nedir, ne kadar RAM ve depolama alanı barındırır?

lg v20 özellikleri
Görsel: Android Authority

2016 model amiral gemisi Android telefonların büyük kısmında gördüğümüz Qualcomm Snapdragon 820, LG V20’de de bulunuyor. Adreno 530 GPU ile yüksek seviyede grafik performansı da vadediyor. 4 GB RAM barındıran telefonun 64 GB depolama alanı bulunuyor. microSD kart yuvası da 2 TB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor.

LG V20’nin pil kapasitesi nedir?

lg v20 özellikleri
Görsel: Android Authority

LG V20’nin 3200 mAh kapasiteli pili bulunuyor. Telefonun arka kapağı yerinden çıkarılabiliyor. Pili de değiştirilebiliyor. USB Type-C portu üzerinden şarj edilen telefonda Qualcomm’un Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliği de mevcut.

LG V20 hangi işletim sistemiyle yüklü geliyor?

lg v20 özellikleri
LG V20, Android 7.0 Nougat ile yüklü gelen ilk Android telefon olma özelliğini taşıyor.

LG V20’nin daha en baştan Android 7.0 Nougat ile yüklü geleceği söylenmişti. Hatta, Google’ın en son işletim sistemiyle yüklü olarak gelecek ilk Android telefon olacağı da söylenmişti. Beklentileri karşılandı; LG’nin yeni amiral gemisi Nougat’ın yeniliklerini, en baştan sunacak şekilde sunuluyor.

LG V20’nin en önemli yazılım özelliklerinden bir tanesi yüklü olan uygulamalar içinde kişi, fotoğraf, video gibi bilgi ve içerikler içinde arama yapma imkanı sunması. Uygulama içi arama özelliği sayesinde telefon sahipleri aradıklarına çok daha hızlı ve rahat şekilde ulaşacaklar.

LG V20’yi diğerlerinde farklı kılan ne gibi özellikler bulunuyor?

lg v20 özellikleri
LG V20 ses tutkunlarını fazlasıyla memnun edecek.

V20, odyofil olarak adlandırılan kaliteli ses meraklılarının bir hayli ilgisini çekecek ses özelliklerini barındırıyor. Bang & Olufsen’in katkıda bulunduğu ses özellikleri sayesinde çalma performansı önemli oranda iyileştiriliyor. Kaliteli ses tutkunları 72 seviyeli ses kontrolünden ve aralarında Apple Lossless’in de bulunduğu birçok popüler kayıpsız müzik formatının desteklenmesinden bir hayli memnun olacaktır. Ayrıca LG, V20’nin içindeki mikrofon düzeninin sesli notlardan yüksek sesli rock müzik konserlerine kadar her şeyi herhangi bir bozulma veya kırpılma olmadan kaydetmeye olanak sağlayacağına dikkat çekiyor. Video çekimi yaparken de, ses kalitesini kayıpsız olarak seçip mümkün olan en yüksek kalitede ses kaydı yapmak mümkün olacak.

Bunun dışında LG V20, G5’in aksine modüler tasarıma sahip değil. 2016’nın ilk LG amiral gemisinde olduğu gibi çıkarılıp takılan çeşitli modüler aksesuarları desteklemiyor. nanoSIM kart yuvasına sahip olan telefon suya dayanıklılık gibi, son zamanlarda amiral gemisi telefonlarda çok gördüğümüz özelliği sunmuyor.

Bu arada LG V20’nin arkasında da, LG G5’teki gibi parmak izi okuyucusu mevcut.

LG V20’nin kameralarının çözünürlüğü ve özellikleri nelerdir?

lg v20 özellikleri
V20’nin arkasında da G5’teki gibi, geniş açılı fotoğraflar çekmeyi sağlayan çift kamera mevcut.

LG V10’daki ikili kamera sistemi ön taraftaydı. Halbuki, LG V20’nin arkasında iki adet kameranın yer aldığın görüyoruz. Arkada biri 16 megapiksel, f/1.8 diyafram açıklıklı; diğeri 8 megapiksel, f/2.8 ve daha geniş açılı olmak üzere iki kamera bulunuyor. Böylelikle V20 de G5’in geniş açılı çekim özelliklerini sunuyor. Önde de 5 megapiksel, f/1.9, geniş açılı selfie kamerası bulunuyor.

LG V20’nin video kayıt özellikleri nelerdir?

lg v20 özellikleri
V20, 4K’nın ötesinde de gelişmiş video kayıt özellikleri sunuyor.

4K video kayıt özelliği, beklendiği üzere LG V20’de de mevcut. Üstelik LG, bu yeni telefonun video çekim yeteneklerine dikkat çekiyor. Qualcomm’un Steady Record 2.0 teknolojisini destekleyen bu telefon, telefonun jiroskop bileşeninden gelen verilerden yararlanarak görüntüde hafif kırpmalar yapıyor, böylelikle titreme etkisini en aza indiriyor. Ayrıca LG, bu Android telefonun rolling shutter gibi video bozunmalarını da giderdiğini söylüyor. Ayrıca kamera uygulaması fotoğraf çekiminin yanı sıra video çekimi için de elle kontroller sunuyor.

LG V20 ne zaman satışa sunulacak?

lg v20 özellikleri
Görsel: Techradar

LG’nin bu ay içinde yurt dışında satışa sunulmaya başlaması bekleniyor. LG Türkiye’den, V20’nin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağına dair bir açıklama henüz gelmedi. Ancak bu telefonun 2016 bitmeden ülkemize de gelmesini bekleyebiliriz.

LG V20’nin fiyatı nedir?

lg v20 özellikleri
Görsel: Engadget

LG V20’nin fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak LG G5’in 2799 TL’lik başlangıç fiyatına sahip olduğunu düşünecek olursak, V20’nin de aynı seviyede bir fiyattan satışa çıkmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER